Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ha folyik az orra, nem mehet...

Ha folyik az orra, nem mehet oviba?

Figyelt kérdés

Kisfiam 2. nap elkezdett tüsszögni, folyik az orra is.

Ma reggel már azzal fogadott az óvónő, hogy egész nap folyt az orra és mindent összetüsszögött. (Bőven túlzott azért) Tegnap dèlután semmit se mondtak erre, akkor minden rendben volt.

Mi az a pont amikor már nem viszed be? Nem lázas, nem köhög mellé, senki se beteg. Szerintem Kitakarózott pàr éjjel és ez van amióta lehült az idő.

Vagy ez már maga az a betegség ami miatt otthon kell tartani?

Senkit nem akarunk megfertőzni, de ha ezt ilyen szigorúan veszem akkor tavaszig maradhatna otthon

2022. szept. 6. 07:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk orrfolyással lehet oviba menni. Legalábbis tavaly a kiscsoportban 3x voltunk úgy, hogy kicsit folyt a lányom orra, de se köhögés, se hőemelkedés, se rossz közérzet, így bevittem és az égvilágon senki sem szólt. Mikor köhögött vagy rosszul volt, akkor nem vittem. Amúgy más köhögéssel is beviszi, ma reggel kifelé jövet jött szemben a kapuban egy kislány iszonyú hurutos köhögéssel. És simán behozta az anyukája.
2022. szept. 6. 12:26
 12/20 anonim ***** válasza:
62%

10 pont ez az. Nem lesz senki munkanélküli, mert lehet vinni náthásan. Ha lázas, és rossz kedvű persze ne menjen, de amennyiben nincs influenza, se fosós hányós betegség, egy kis náthával mindenki vígan mehet oviba. Pont hogy így nem veszíti el a munkáját sok ember. A betegség a tünetek megjelenése előtt 2 nappal már fertőz, tehát teljesen felesleges otthon tartani a jókedélyű gyereket. Ez csak az óvónéniknek könnyebb, hogy panaszkodnak 2 sort és lám nem is kell 20 gyerekre vigyázni csak 10-re.

Csak ebben egységes egyetértés kellene, hogy ezeket el kell kapni, át kell esni rajta így ezeket a gyakori betegségeket már nem fogja elkapni iskolás korában. Egyetértés kellene, hogy náthásan vihesse mindenki a gyereket mint régebben, és mindenhol máshol.

Nem pedig a munkahelyünkkel szórakozni.

2022. szept. 6. 13:31
 13/20 anonim ***** válasza:
92%
Nálunk nem foglalkoznak vele. Akinek olyan a munkahelye,hogy nem kap szabit,táppénzt,mert kirúgják,annak fogadják a gyerekét betegen is. Lázat is mérnek.
2022. szept. 6. 13:35
 14/20 anonim ***** válasza:
13 vagyok. Félreértés ne essék,nem én viszem betegen. De van egy nagyon szegény család,ők bevihetik betegen is,hogy tudjanak menni dolgozni. Láttam,hallottam már,hogy a dajka 16kor ölben hozta ki a beteg gyereket, 38Cfok volt a láza...
2022. szept. 6. 13:38
 15/20 anonim ***** válasza:
77%

14!

Megértem hogy dolgozni kell de legyen már vakami sos megoldás.

Neveltem gyereket egyedül én is mindent fillért számolgatva

De!

Eg 38 fokos lazas betegnek otthon kell lennie pihenni!

2022. szept. 6. 13:50
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

15!

Igen,otthon kellene...de ők nem tudják megoldani. Anyuka dolgozik éjt nappallá téve,hogy el ne vegyék a gyereket.

Többet nem tudok,hogy apukával mi a helyzet,vagy a nagyszülőkkel.

2022. szept. 6. 13:53
 17/20 anonim ***** válasza:
31%
16os és ezért fertőzzön le az a gyerek másikat is? vagy más gyerek dolgozó szülője nem számít?
2022. szept. 6. 18:10
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem azért kellett rohannom a gyerekért a suliba, mert az egyik órán fájlalta a fejét, majd többszőr mértek hőmérséklete és 36,9 volt. Másnap mentünk dokihoz, de semmi baja nem volt. Se fejfájás, se hőemelkedés. A torka is rendben. De megkérdezte, hogy tudnék-e maradni otthon pár napot. A gyerek meg otthon pótolgathatta az anyagot, mert baja nem volt.
2022. szept. 6. 20:42
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
A 36.9 normál testhő. Gratulálok a tanároknak....
2022. szept. 6. 20:43
 20/20 A kérdező kommentje:

Anyukám is csodálkozik ezen a rendszeren, 30-40 éve nem volt szokás otthon tartani a gyereket, csak azért mert folyik az orra.

Lázas betegség más! Amikor a gyerek tényleg gyenge, beteg, rossz a közérzete az jel, hogy pihenjen. Ugyanígy pl bárányhimlő, ami ellen ugye pár éve oltanak már…

De aki jókedvű, csak párszor meg kell törölni az orrát, az miért maradjon otthon a hétre? Most mákom van, mert még épp szabin vagyok, de a munkahelyem nem fogja tolerálni, hogy keddtől péntekig nem megyek, mert folyik a gyerek orra és nem vihetem… az orvos is annyit mond: orrspray és szívjam porszívóval, be se kell mennünk.

Nem zöldül, nem sárgul, nem köhög, nem lázasodik, totál jókedvű, csak folyik az orra, vizes a taknya.

Na bumm.

Jövő héten újra megpróbáljuk az ovit, remélem valamivel tovább fogja bírni.

2022. szept. 7. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!