Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Manapság már nincsenek pszicho...

Manapság már nincsenek pszichopata óvónők?

Figyelt kérdés
Ti mit gondoltok? Tapasztalatok az elmúlt években olyat, hogy agresszív, gonosz a dajka vagy az óvónő? Én úgy látom mindkét gyerekemnél, hogy kedves, aranyos mindenki az oviban, és a gyerekeim sem panaszkodnak. 20-30 éve még nagyon sok rémtörténetet lehetett hallani bolond óvónőkről, nekem is volt ilyen nőhöz szerencsém! A ti gyerekeitek ovijában mit tapasztaltok?
2022. szept. 1. 17:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem csak moat vannak igazán. Fiataloknak nem egy jó életpályamodell. Sokan elhagyták a pályát az alacsony bérek miatt. Rengeteg a kiégett óvonő.
2022. szept. 1. 23:54
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

11

Szerintem meg pont emiatt szinte már csak az elhivatottak vannak a pályán.

Én is javulást látok, de ez nem zárja ki, hogy vannak, de mondjuk az említett 16-ból 1 az nem engedi talán el magát annyira, mert rossz szemmel nézi a többi.

( olyan jó lenne, ha itt is lenne ennyi.. 6 óvónő van 5 csoportra, csoportonként 22-23 gyerekre… egy ped. assz. Vagy egy dada nem ugyanaz)

2022. szept. 2. 07:17
 13/18 A kérdező kommentje:
Nálunk még 2 óvónő+2 dadus van 20 gyerekre.
2022. szept. 2. 07:41
 14/18 anonim ***** válasza:
78%

Óvodapedagógus szemmel válaszolok!

Kérdés, hogy mit értünk bolond óvónő alatt.

Noha egyre több a pályaelhagyó, kiégett kolléga, de ők sem "pszichopaták".

Ha valakinek van gyermeke, tudja mekkora felelősség, ezt az én esetemben be kell szorozni huszonhéttel, akikre egyedül vagyok - dajka a konyhában, esetleg a másik csoportban.

Igenis, felemelem a hangomat, mert ekkora csoportlétszámmal számítani lehet alapzajra, elkapom a karját, ha meg akar ütni, akár engem, akár a társait, de ettől még nem leszek pszichopata.

2022. szept. 2. 17:52
 15/18 A kérdező kommentje:
14 nem, szerintem sem ettől bolond egy óvónő, ezek teljesen jogosak.
2022. szept. 2. 18:11
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

14

Nem éppen ezekre a dolgokra gondoltam én sem.

Teljesen jogos, és azt is el tudom fogadni, hogy mondjuk épp nem türelmes napja van valakinek.

De a torkon letömős, sötétbezárós, popsielverős, rángatós, magából kikelve ordítósstb az nem ez a kategória.

2022. szept. 2. 18:31
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

#14 vagyok

Egy-egy kisebb rángatást én is gyakran látok a kolléganők felől, megfordultam néhány óvodában torkon letömőst sehol nem láttam. Sőt néha még rá is kell szólni, az "öreg rókák"-ra, hogy azért adjanak valamit a gyereknek.

Én mindig azt mondom, hogy két kanállal mindig kell enni.

Ha nem akkor pedig kap üres kenyeret, ha pedig nagyon ehetetlen az étel - sokak számára - akkor körbeszaladunk néhány ropival vagy keksszel.

A sötétbezárást pedig napjainkban már lehetetlennek tartom.

2022. szept. 2. 19:52
 18/18 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy ön is a jó óvónénik közé tartozik 14es! :)
2022. szept. 2. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!