Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Beiratnád 2.5 éves gyerekedet...

Beiratnád 2.5 éves gyerekedet oviba?

Figyelt kérdés
Nem óvoda köteles, de felvenné az ovi. Nincs semmi segítségem, van kisteso is. Beiratnád a helyemben, vagy "bírjak ki" még egy évet?
2022. aug. 30. 15:18
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Nem mennék dolgozni, csak a nagyot beadom, hogy könnyebbek legyenek abnapok
2022. aug. 30. 16:39
 12/16 anonim ***** válasza:
47%
Hogy őszinte legyek én beiratnám, mert én már estem pofára. A körzetes oviban szóltak, hogy van hely, vihetem. Én húztam az időt, hogy jajj még nem, majd egy évvel később, amikor már kötelező. Aha, akkor már olyan túljelentkezés volt, hogy csak a kerület egy másik ovijában volt hely. A tőlünk 4 háznyira levő ovi helyett vihettem az 50 percnyire lévőbe. Egy élmény volt!
2022. aug. 30. 17:35
 13/16 anonim ***** válasza:
88%

Nem, nem íratnám. Nem is írattam. Sőt, a nagy majdnem 4 évesen ment csak oviba, pont mert megtehettem, hogy maradjon velem és a kistesóval. Jó volt így mindenkinek.

Tök jól összeszoktal, nem volt testvérféltékenység. Melós volt sokszor, de megérte.

Egyébként meg sokkal nehezebb lett, amikor végül elkezdte az ovit. Addig mindkettő egészséges volt, onnantól meg váltva betegek. Az se volt fsza, amikor a kicsit ha kell, ha nem: hóban, sárban, jégesőben, de cipelni kellett, mert a nagyot vittük-hoztuk.

2022. aug. 30. 20:02
 14/16 anonim ***** válasza:
75%
Én beadtam úgy, hogy itthon voltam a kicsivel. A védőnő ajánlotta, hogy jót tesz neki a társaság, sokat fejlődhet. Valóban sokat fejlődött, de mégis kissé megbántam. Szerintem még korai volt nála, sok problémába ütköztünk.
2022. aug. 30. 20:04
 15/16 anonim ***** válasza:
83%
Mi beirattuk 2 fiunkat, mert testvérüket szinte minden nap fejlesztésre kell vinnünk es ilyenkor nagyszülők vigyáztak rájuk, így őket kicsit tehermentesítettük. Csak délig vannak, ebéd után hozom haza őket. A délután már közös, ilyenkor ritkán van terápia, ha mégis, akkor magán és oda tudnak jönni ők is. Minden élethelyzet más. Ha mindannyian egészségesek lennének, akkor megvártuk volna a 3 évet mint a nagytestvérüknél.
2022. aug. 30. 20:49
 16/16 anonim ***** válasza:
76%
Nem, nem írattam. Korainak tartottam. Egyébként is fejlesztésre hordtuk, amit bunktunk volna, ha oviba megy. 4 évesen ment oviba, amikor a kicsi 6 hónapos volt.
2022. aug. 30. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!