Hallottatok már olyanról, hogy az anyuka a saját gyermeke óvó nénije?
Sziasztok. Óvó néni vagyok a falunkban.
Hamarosan már szeretnénk majd gyermekeket a párommal.
Kettőben gondolkodunk. Még az elsőnek bizonyára mások lennének, mert én gyesen leszek, de az utolsónak én leszek a társammal.
Kicsit ilyenkor görcsbe rándul a gyomrom, hogy ezt hogy kezeljem majd. Nem szeretném emiatt másik falu óvodájába íratni és utaztatni őt még ha a faluk nincsenek is messze.
A gyerekek egytől egyig szeretnek engem egyébként, de én nagyon félekna sajátomnak lenni, hisz hogy ne kivételezzen az ember a sajátjával? Itt gondolok arra, hogy nem lesz féltékeny, ha látja, hogy az időm nagy részében mindenkivel ugyanannyit töltök, ugyanannyit figyelek. Csak mert gyerekem nem kap többet. Ő érte nem jön anya, akinek az ölébe ugorjon, mert én vagyok az anya, akivel ráadásul utána ismétetlen az egész napot tölteni fogja.
Csak gondoljatok a saját helyzetetekbe Ti mit tennétek a helyembe? Meghasad a szívem mikor gyalog járhatna oviba és tetszene is neki a település ovija, de cssk miattam máshova járatnám.
Tudom még sok idő van addig, de szívesen hallgatlak meg benneteket.
Sajnos 1 csoportos óvoda. Nem látok esélyt rá, hogy addigra kettővé válljon.
Ez iskolában lenne nagyobb probléma, mert mindig felvetődik, a kérdés, hogy vajon Dani azért kitűnő angolból mert az anyja az angoltanár, meg hogy azért nyerte meg a tombola főnyereményt, mert a nagyanyja az igazgató?
Nálunk az egyik gondozónőnek van ott a fia, másik csoportban de folyton átjárkál az anyukájához.
Ha jól értem ,még terhes sem vagy,sőt azon gondolkozol, hogy 2 gyereket szeretnél, és a második gyereknek "lehetsz" elvileg az óvónője,akkor ez a "probléma" kb minimum 5 év múlva aktuális,addig meg rengeteg dolog történhet.Ráérsz ezen agyalni, amikor megszületett a második gyereked.
Csak egy példa az én életemből.
Nekem az volt az elképzelésem, hogy sokkal hamarabb megtanítom olvasni, rengeteget fogunk utazni,és nagyon jó suliba fog járni.Na, a gyerekem beszédfogyatékos,autista gyanús,ADHD, szenzoros(most már csak autisztikus vonásai vannak),5,5 éves speciális óvodába jár, és jövőre 7 évesen sem biztos, hogy elkezdheti a speciális suliban az előkészítő osztályt.Mert hiába 5,5 éves kb 3-4 éves szinten van.
Óvónő vagyok, ilyet ritkán hallok, faluban, kislétszámú oviban persze előfordulhat, de nem hiszem, hogy szerencsés helyzet. A kolléganőim gyerekeit mindig más csoportba tették vagy akár tagoviba.
Én gyes-en vagyok, de mikor odakerülünk a kisfiammal én sem szeretném, hogy a saját óvónénije legyek, dirigálok itthon eleget. :)
De azzal semmi bajom, ha egy épületben leszünk. Megnyugtatóbb is számomra.
Úgy gondolom, ez egy kényszerhelyzet, muszáj megoldanod szakmailag, hogy te leszel a leendő gyereked óvónője. Mert minek is kellene ingáznod másik településre...? Szerintem meg fogod tudni oldani. :)
Volt egy ismerősöm, akinek az anyja volt az általános iskolánk igazgatónőjem de nem tudok róla, hogy bármelyiküöknek is törést okozott volna, és elkényeztetve se volt a gyereke, se ne mvolt nyomás alatt, nem hajtotta a gyerekét. Bár ez sulis példa.
Úgy gondolom, ami terhet ró rád, az a helyes arányok megtalálása.
Megint bár sulis példa, viszont elgondolkodtató: hallottam olyanról ugyanis, hogy direkt túl szigorú volt a gyerekével a tanár, aki gyermek egyben a neveltje is volt. Azért volt vele túl szigorú, nehogy felróhassák neki, hogy kedvez a gyerekének a suliban. Úgy gondolom, ez az egyik véglet, sajnos.
A másik véglet meg sajnos az elkényeztetés, kedvezés.
Mivel leki teher is lesz rajtad, nem biztos, hogy kényelmes lesz megoldanod a helyzetet (inkább állapotot), viszont szerintem elegendő, ha eltalálod a helyes arányokat a hozzáállásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!