2,5 éves, jelenleg bölcsisnek óvoda?
Köszönöm a választ. Ettől tartok én is, hogy szorongást keltene benne, hogy ő a pici, és ez nem tenne neki jót, hiába fejlett értelmileg, akkor sem hiszem hogy 20 nagyobb gyerek közt tudna igazán érvényesülni.
Viszont a jövő szeptembert azért nem szeretném megvárni, mert a jelenlegi bolcsivel nem vagyok teljesen elégedett, igazából csak gyerek megőrző, nincs semmilyen foglalkozas, nem énekelnek, rajzolnak stb egyáltalán, sokszor néznek meséket telefonról. Kisfiam a Ringató, baba torna stb foglalkozásokon aktívan részt vesz és élvezi, szóval szerintem ilyen szempontból alkalmas lenne az óvodai életre. De ha a bölcsivel elégedett lennék, nem gondoltam volna rá hogy előbb küldjem oviba.
1
A magatartásbeli gondok 3 év után is jelentkeztek a nagyobbiknál.
Ez szimplán az óvoda, a megváltozott helyzet okozza.
Teljesen màs elvàràsok vannak bölcsiben, mint oviban.
A kérdést amiatt nyitottam emg, mert nekem a hónap végén lesz 2,5 éves, de felvették.. szobatiszta is, de nagyon bizonytalan vagyok.
2,5 évesen írattam bölcsibe a kisebbet 😅
A nagy majdnem 4 évesen kezdte az ovit (kihagyva a bölcsit) és így volt jó.
A kicsi mindenben előbb ért, mint a nagy, mégse akartam neki korán azt a káoszt, ami az ovival jár.
Sokan vannak, sokkal kisebb az odafigyelés. Én nem várnám a helyedben azt az óriási "nevelő, fejlesztő" munkát. Nálunk nagyobb gyerekörző, mint a bölcsi volt.
Igaz, a kicsi bölcsijében sose tévéztek, sokat olvastak (bár nem annyit, mint mi otthon), énekeltek nekik (mindet ismerte korábban is), kézműveskedtek.
Most kezdi majd 3,5 évesen az ovit és kicsit tartok tőle. A bölcsit szerette, de nem az a nagy társasági ő sem. Szereti a csendet, bölcsiben megkapta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!