Ha beteg lesz a gyerek melyik orvos ad táppénzes papírt?
Gyermekem óvodás lesz, szeretnék mindenre felkészülni.
Városban élünk, a kisfiam a körzet szerinti óvodába fog járni. Gyerekorvosa is a körzetben van.
Nekem viszont vidéken, eléggé messze.
Ha beteg lesz, nekem kell hazajönnöm a munkából, én hogy tudom igazolni azt az időszakot?
Betegszabira kell mennem? Azt a papírt az én háziorvosom adja vagy a gyerekorvosi papíron lesz?
Bocsi, sose láttam ilyeneket
Sose voltam betegszabin, nem tudom hogy működik a folyamat.
Van apja, de ő hirtelen nem tud hazaszaladni, az én munkahelyem rugalmasabb ilyen téren.
Na meg orvoshoz ne nélkülem menjen alapon is
A gyerekorvos ad igazolást neked is.
Ettől függetlenül célszerűbb lenne, ha a te háziorvosod is a lakóhelyeden lenne. Te is lehetsz beteg, és betegen utazgatni más településre elég kellemetlen. Ha van a lakóhelyeden felnőtt háziorvos, és nem valami katasztrofális személy, akkor inkább legyen ő a háziorvosod.
Köszönöm!
Megfontolom a tanácsod, szerencsére eddig nem volt szükségem itteni háziorvosra.
A betegszabadság nem táppénz?
Bocsássatok meg, ilyeneket sose vettem igénybe, nem tudom a különbséget
Munkavállalásom óta a 8 évben kb 2x voltam beteg, annyira hogy orvoshoz se jutottam el. 1-1 nap sima szabadsággal és hétvégi pihenéssel rendbejöttem. Papír nem kellett
Nem ugyanaz a kettő.
Betegszabadság 15 nap jár egy évben, ha ezt kimaxoltad onnantól kezdve jön a táppénz.
Ha alkalmazott vagy, akkor észre sem veszed a különbséget a táppénz és a betegszabadság között. A munkáltatódnak lényeges ez
Hát de. Azért van különbség az összegben.
Na jó, vita ne legyen :)
Alkalmazott vagyok, nem értek a bérszámfejtéshez sajnos.
Tehát ha beteg lesz a gyermekem, elmegyek vele a gyerekorvoshoz, ő pedig kiír mindkettőnket? Ezt fogom elsősorban alkalmazni. Beteg gyerek mellett nem szeretnék háziorvoshoz járkálni ha nem muszáj.
Azt a papírt kell majd leadnom a munkahelyemen és ennyi?
Vagy mivel járok jobban?
Hogy érted, hogy mivel jársz jobban? A gyereked betegsége miatt te nem mehetsz saját jogon betegszabadságra, vagy táppénzre.
A gyerekorvos ír ki, gyermekápolási táppénz jár neked, a gyerekednek meg csak egy igazolás kell, amit visz az oviba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!