Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Akinek a gyermeke decemberi...

Akinek a gyermeke decemberi mikor kezdte az ovit hány évesen?

Figyelt kérdés
A lányom dec 25.-en született... akkor hivatalosan mikor lesz ovis?

2021. dec. 29. 07:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
3,5 évesen kezdett mindegyik téli gyerekem.
2021. dec. 29. 22:00
 12/17 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Miért? Nem voltak szobatiszták vagy te nem akartad vagy miért?
2021. dec. 30. 06:34
 13/17 anonim ***** válasza:
71%

12, az enyém is 3,5 évesen kezd majd, előtte csak bölcsi jöhet szóba.

Testvére 4 év 1 naposan kezdett, ideális volt.

Mert egy óvoda nem ideális egy 2,5 éves számára. Túl nagy a csoportlétszám, kevés a pedagógus, nem 2 évesekre szabottak az elvárások...

Ha megtehetik valaki, hogy később adja be, a gyerek csak nyer.

Nálunk óvodavezető óvónő az egyik nagyi, teljesen egyetértett.

2021. dec. 30. 08:18
 14/17 anonim ***** válasza:
66%

Óvónő vagyok, egyrészt semmiről nem maradtak le, másrészt tőlem is megkapják a megfelelő fejlesztést és foglalkozást. Én itthon vagyok a kisebbekkel amúgy is, felesleges lett volna elválasztani őket a nap felére, nekem is hiányoztak volna (így is borzasztó nehéz volt megszokni). Ezért. 😊

11. vagyok.

2021. dec. 30. 12:13
 15/17 anonim ***** válasza:
56%
Kisfiam is decemberben 20-án lett 4 éves így Ő idén szeptemberben kezdte az ovit.
2021. dec. 31. 12:23
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 3 évesen kezdte (tehát épphogy betöltötte a 3-at januárban már kezdte is az ovit), de igazából megbántuk. Úgyis szinte folyamatosan beteg volt, és a betegséget mindig hazahozta a 7 hónapos kistesójának is.

Szóval nyugodtan várhattunk volna 3,5 éves koráig, szeptemberig, nem maradt volna le semmiről. Ráadásul elég anyás is volt még, ezért reggelente sírdogált is.

2022. jan. 2. 20:20
 17/17 anonim ***** válasza:

10-es vagyok. Az is lehet egy szempont egyébként, amit az utolsó ír, hogy ha van pici kistesó, akkor talán jobb, ha nem visz haza minden betegséget a nagy az oviból. Persze szeptemberben is haza fogja vinni, de addigra a kicsi is nagyobb.

Nálunk a szóban forgó téli gyerek a kistesó, úgyhogy ez a probléma már nem játszik, viszont amikor ő született, a nővére már 3,5 éves volt, ovis, és hát igen, mindent elkapott tőle a kicsi. Emlékszem, 4 hetes volt, mikor a nagy influenzás lett, rettegtem, hogy azt ne kapja el tőle :/ cserébe msot legalább valamivel edzettebben kezdheti az ovit.

2022. jan. 3. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!