Kisgyermeknevelő diplomàval,lehet óvodàbam dolgozni?
Bármilyen diplomával el lehet menni pedagógusnak.
Viszont kötnek veled szerződést beiskolázásra.
Végzettség így fog kelleni, de elmehetsz dolgozni már előtte is.
Ha jól tudom, ped.asszisztenshez is kell szakirányú végzettség és nem minden intézmény vehet fel.
Ettől még érdeklődj az adott óvodákban.
Ped asszisztenshez gimnázium kell
Ennyi
De nyilván csak olyat vesznek fel, aki azért ért valamelyest a gyerekekhez stb. Nem csak az utcàról besétált valakit.
Nálunk van egy drámatagozatos gimibe járt csaj is.
Hivatalosan popsit töröl, kiborított innivalót, ennivalót töröl, öltöztet stb
De közben dalolászik, játszik velük, mesét olvas stb. Is..
5: gyanítom azért, mert nem mindegy, milyen a diploma, nem lehetsz pedagógus egy mérnöki diplomával... kevés az a munkáltató (sőt..), aki fizeti a felsőoktatás díját, ha esetleg nem vennék fel az illetőt államira. plusz ez esetben sok dokumentum módosítására is szükség van, hogy úgy dolgozhasson valaki jóesetben csak 3 évig, hogy nincs végzettsége.
ui: én nem pontoztalak le :)
Pedig ez egy bevett dolog.
Több évfolyamtársam is volt, akiknek volt valamilyen diplomája és már dolgoztak, de ugye kellett ahhoz a pedagógus diploma. (Egy félév durván másfél havi fizetés, de van részletlehetőség, ezt önköltségesre értem.)
Matek tanárom matematikus volt és miközben minket tanított, végezte el az egyetemet.
A kérdezőnek mindenképpen el kell végeznie az óvópedet, hogy ott dolgozhasson.
Főiskolán mentem ki tanítani, akkor már kérdezték, hogy van-e valamilyen végzettségem. Sajnos nem volt, így volt hely, ahol nem mertek alkalmazni. 1 évig lehet úgy, hogyha nincsen megfelelő végzettséged.
Most, hogy pedagógus hiány lesz, valószínűleg ismét az egyetemi, főiskolai hallgatókhoz fognak fordulni.
Ezek itteni tapasztalatok, nyílván nem látok rá az egész országra. Az is kérdés, hogy kis vagy nagy intézmény, falusi, városi, egyházi vagy önkormányzati (óvoda).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!