Hogyan írjam meg az igazolást?
Alulírott .... szülő, ..... nevű gyermekem (szül. hely és idő ....) óvodai neveléstől való távolmaradását ezennel igazolom.
Távolmaradás ideje: ....-től .... -ig; napok száma: .....
Aláírás.
Nálunk ez amúgy úgy néz ki, hogy úgy írjuk ezt meg, hogy engedélyt kérünk a távolmaradásra, de ugyanúgy a végén adjuk oda, csak egy a távolmaradás előtti napra dátumozva és úgy írja alá utólag a vezető, hogy előtte engedélyezte. Elég nevetséges egyébként.
De ebben a formában, amit fent írtam tökéletesen megfelel, nem kell magyarázkodni, családi okozni stb. Nem volt ott, ezennel igazolod, kész. Senkinek semmi köze miért nem volt.
De a gyerekorvos nem igazolja? Nálunk most főleg az van, hogy betelefonálsz, hogy taknyos a gyerek más baja nincs, de nem mehet és igazolást kérnek. Csak a dátumot kell bemondani, aztán mikor ráér az ember bemegy az igazolásért. Sok ilyen lesz még az év folyamán, szerintem ne lődd el a szülői napokat rá, abból nincs olyan sok.
Orvossal mi is csak telefonon értekeztünk mostanában. Igazolást email- Ben küldi.
Amúgy van a mi ovinknak formanyomtatványa, azon kell igazolni a szülőnek.
Nekem ez a "családi ok" valahogy annyira kényelmetlen... Én ilyesmit szoktam írni:
Kedves/Tisztelt ...!
Kérem ... 10.10-11.-i hiányzását igazoltnak tekinteni.
Köszönettel, ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!