Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Létezik olyan lehetőség, hogy...

Létezik olyan lehetőség, hogy a 2,5 éves szobatiszta gyermek óvodába megy, de az anyja nem megy még vissza dolgozni?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy van egy munkahelyem, viszont nem fogok tudni oda visszamenni, mert vonattal kell bejárni (napi 3 óra ingázás, óránként egy vonat, napi szinten késések), ezt így nem lehet egy óvodás mellett. Cserébe kezdek megzakkanni itthon, és úgy érzem, hogy már a lányomnak sem vagyok elég, folyton gyerekek között akar lenni. Azt hallottam, hogy mehet két és fél éves oviba, ha szobatiszta, de úgy is lehet, hogy az anyja még gyesen van? Vagy úgy, hogy kilép a munkahelyéről, és elkezd valami normális munkát keresni? (1-2 hónap jó lenne itthon egyedül (legalább délelőtt, hogy visszanyerjem a mentális egészségemet... Biztos tudjátok 😅)

Köszi előre is, ha valaki tudja erre a választ.

2021. aug. 26. 06:06
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
Nincs normális bölcsi a közelben, és oda kell az, hogy az anyja dolgozzon rögtön.
2021. aug. 26. 06:07
 2/23 anonim ***** válasza:
7%
Nem kell dolgoznod soha , ha nem akarsz. És van elég pénzed. De hogy oviba be veszik e azt nem tudom.
2021. aug. 26. 06:20
 3/23 A kérdező kommentje:
Hát pedig ez volt a kérdés, mert akarok dolgozni, csak nem rögtön. Mint írtam, már megzakkanok itthon, de kellene 1-2 hónap, hogy feltöltődjek.
2021. aug. 26. 06:21
 4/23 anonim ***** válasza:
15%
Betegállomány. Idegi alapon egy teljes év.
2021. aug. 26. 06:23
 5/23 anonim ***** válasza:
97%
erre az adott ovi fog tudni válaszolni, hogy felveszik e a 2.5 éves gyereket. van ahol akkor se ha szobatiszta, mert nincs hely és csak következő szeptembertől ovodakoteles a gyerkőc
2021. aug. 26. 06:30
 6/23 anonim ***** válasza:
98%
Mehet, ha van hely. De a beiratkozás májusban volt, évközben nem asok esély van rá, hogy felvegyék. Mivel az óvod a 3 éves kortól kötelező, előtte itt is kérhetnek munkáltatói igazolást.
2021. aug. 26. 06:32
 7/23 anonim ***** válasza:
96%
Ovi függő. Kérdezd meg az óvoda vezetőt ahova menne a gyerkőc.
2021. aug. 26. 06:33
 8/23 anonim ***** válasza:
21%

Azt mondod kezdesz megzakkanni otthon de az a terved hogy otthon hereverézz míg lepasszolod a gyereked.

Amúgy nem, még nem óvodaköteles a gyerek. Te vállaltad a gyereked tessék szépen foglalkozni vele, ezért kapod a pénzt.

2021. aug. 26. 06:33
 9/23 anonim ***** válasza:
21%
4 es vagyok. Nem tudom miért pontoztatok le. Idegi alapon tényleg el lehet menni betegállományba akár egy évre is.
2021. aug. 26. 06:41
 10/23 anonim ***** válasza:
89%

9!

Gyesen van. Nem tud táppénzre menni. Akkor tudna, ha visszamenne elotte dolgozni. De nem, nem fogjak kiírni

egy ev tappenzre akkor sem. A tappenzcsalast büntetik.

2021. aug. 26. 06:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!