Az oviban mi a rend?
Mikorra kell beérni?
Mikor van tízórai?
Ebéd?
Ebéd utáni alvás, mettől meddig?
Mikorra kell a gyerkocert menni?
Illetve otthon mikor mennek aludni?
Nyíregyháza :
8ig kell beérni.
9-9:30 körül van tízórai.
Ebéd 12 körül.
Aludni 13-13:30 közt mennek. Sajnos a kicsik is ilyen későn (anyukám Kisvárdán volt óvónő, ott a kicsiket hamarabb letették aludni).
A gyerekért 15:45-től lehet menni, de 16:30-ig el kell hozni lehetőleg.
Otthon nálunk 18 órakor van vacsora, 19-19:30 közt fürdés. Utána meseolvasás 20:30-ig, majd alvás.
Legtöbbször 21:15-re alszik a lányom.
5.5 éves.
Ez teljesen óvodafüggő.
Gödöllő egyik óvodája:
Nyitás:6.30
Beérni:legkésőbb 9-ig
Reggeli: 8-9.15-ig folyamatosan a csoportban van az étel, ki mikor éhezik meg.
Ebéd: 12-12.30-ig
Alvás: 13-14.45-ig
Elvinni: 12.30-13.00 között vagy 15.30-17.30 között lehet
Saját gyerekeim este 8-kor ágyban vannak fél óra/40 perc mese, majd önállóan meghallgathatnak 2 rövid hangoskönyvet és 9-kor alszanak. (6,5 és 4,5 évesek)
Ovifüggő!
Nálunk 9-ig kell beérni, nagycsoportosoknak 8ig. Most a covid miatt kérték, hogy mindenki igyekezzen 8:30-ig beérni.
Tízórai 9-kor.
Ebéd délben.
Ebéd után hazajárósokért 12:30-ra ott kell lenni.
Ott alvósokat 3 előtt kicsivel keltik, utána uzsi.
15:15-től lehet értük menni.
Ovi időben legkésőbb 9-kor alvás van nálunk. Általában 20:30-kor fekszik, elolvasok egy mesét és alszik.
Reggel 7-7:15 között ébresztem.
Kezdetben 8-ig kellett beérni, de én mint nótórius késő, sosem értem oda az iskolába utolsó pillanatban bedobott gyerek után, szóval kipislogtam egy szülőin a vezető óvónőnél a fél 9-et, és erre a mai napig nagyon büszke vagyok. :D
Amikor beérnek, rögtön elkezdenek enni, folyamatos reggeliztetés van. 9-ig kell befejezni, akkor kezdődnek a kötött foglalkozások.
Ebéd délben.
Alvás fél-1 utántól fél 3-ig. Utána azonnal uzsonna. 3-kor már az udvaron vannak jó időben.
Értük menni ebéd után szigorúan fél 1-kor kell, előtte zárva a kapu, ha meg késel, rondán néznek, és a gyerek darvadozik a folyosón.
Délután 3 után érdemes, inkább fél 4-kor, mert addig lehet, hogy esznek, és 6-ig van nyitva az óvoda, tehát addig mehetsz érte.
Fekvés itthon hivatalosan 9-kor, de gyakorlatban inkább fél 10, nem valami nagy alvók a gyerekeim, simán ébredtek maguktól 7 körül reggelente.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!