Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Oviba íratni, ha nem muszáj....

Oviba íratni, ha nem muszáj. Igen, nem?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 3 éves lesz szeptemberben kislányom és nem tudom eldönteni hogy menjen e. Nálunk csak 4 éves kortól kötelező, tehát nem tudom. Szobatiszta, beszél habár nem mindig érthetően. Nincs testvére, nincsenek barátaink gyerekkel akikkel játszhatna. Csak én vagyok és érzem hogy kevés leszek neki mostmar. Dackorszakos tehát rengeteg a hiszti, ettől félek. De lehet hogy csak én nem tudom elengedni 🤷‍♀️ jót tenne neki szerintetek?
2021. máj. 5. 19:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
63%
Ha csak 4 éves kortól kötelező, akkor nyilván külföldön éltek. Ha a párod is magyar, vidd mindenképp, mert nagyon sokat fog neki segíteni a nyelvben
2021. máj. 6. 06:36
 12/15 anonim ***** válasza:
7%
Ha akarnál dolgozni 3 évet se maradtál volna otthon hogy nem hogy 4-et😀
2021. máj. 6. 06:47
 13/15 anonim ***** válasza:
72%

Pontosan mitől félsz? Mi baja lehet egy 3 éves gyereknek, ha elmegy óvodába? Nem értem, miért kell ettől félni. Nem fogják megenni. Vannak gyerekek, játszanak, alkotnak.

Attól nem félsz, hogy jövőre lesz gond, mert 4 évig otthon ül egyedül és sosem volt még 15 másik gyerekkel együtt? Nyugodtan vidd, nem lesz semmi baja.

2021. máj. 6. 08:51
 14/15 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem ez abszolút gyerekfüggő. Unokahúgom már kétévesen sírt, hogy ő is az oviban akar maradni a tesójával, az én gyerekem meg csak majdnem ötéves korára ért meg rá, hogy ismeretlen társaságban hagyjam egész délelőttre, akkor viszont már lazán be tudott illeszkedni. Nagyon különbözőek a gyerekek.

Próbáljátok ki, ha bejön neki, járjon nyugodtan, ha meg nem szereti, vedd ki, nem lesz belőle hátránya.

2021. máj. 6. 09:07
 15/15 anonim ***** válasza:
6%
Jajj persze ahogy sír a gyerek vagy hisztizik valamiért már úgy is kell tenni ahogy neki “jobb”😀azért ez nagyon vicc 😀 gyerek irányít, szülő meg ugrik, ne hogy már sírjon kicsit, nem mintha nem szokná meg 😀
2021. máj. 6. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!