2.5 évesen ovi?
A korkülönbség miatt ne aggódj. A nővérem németországban élt, amikor ilyen kicsi volt a fia. Ott összevont csoportok voltak, a kisebbek a nagyobbakkal együtt voltak. Az ő fia le volt maradva, még járni se tudott, de a többiek jó hatással voltak rá, húzták előre a fejlődésben, sokat tanult tőlük.
Szerintem igaza van a bölcsiseknek. Ez így is nagy változás lesz nektek, nem lenne jó, ha épphogy megszokja a lányod a bölcsit, máris kiszakítják onnan. Jobb lesz neki az oviban. Ne aggódj érte, a gyerekek nagyon rugalmasak. :)
Nekem is pont 2, 5 éves volt a kisfiam, hogy kezdte az ovit.
Nem bántam meg, hogy nem bölcsibe vittem már.
Igaz nálunk vegyes csoportok vannak, de Ő volt a legkisebb.
Az elején párszor bepisilt, mert nem mert szólni, de azon kívül nagyon ügyesen megszokta.
Nagyon szerették mindenki, hogy olyan kis picike volt😊
Az én kislányom sem volt 3 éves még mikor kezdte az ovit. Nem volt gond, azért ez még nem az iskola ahol nagy elvárások lennének egy kisgyerekkel szemben :-)
Ha picit nagyobbakkal kerül egy csoportba az sem gond szerintem, ebben az életkorban a gyerekek szeretnek "anyáskodni"a kicsik felet, pátyolgatni őket.
Aztán kettőt pislogsz és már ő is a nagyok közé fog tartozni.
Persze megértem, hogy mivel eddig otthon voltatok, ő még nagyon kicsinek tűnik a szemedben, de az oviban biztos, hogy nem lesz gond :-)
Fiam is 2,5 évesen kezdett. Nem lesz baj, ne aggódj :)
Az enyém nem nagyon beszélt ( de megértette magát) és a szobatisztaságnak is csak az elején volt, mégse volt gond.
Mondjuk a társaság igénye nagyon nagy.
Ha a lányod szereti a gyerektársaságot, akkor a szokásos beszoktatási mizérián kívül minden rendben lesz vele.
4. vagyok megint.
Viccen kívül, kezdj el lobbizni az ovinak a lányodnál. Mesélj neki, milyen klassz hely az, milyen jókat játszhat a többi kisgyerekkel, nézzetek ilyen meséket, stb.
Te se aggódj, ne legyél bizonytalan, higgy benne, hogy jó lesz ott neki. Ha az első időkben zokog is, amikor átadod, ne törj meg. Sírni hazafelé, vagy otthon ha kell, de előtte sose mutasd. Így hamar átlendül majd az elválás miatti nehézségeken.
Menni fog! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!