2.5 évesen ovi?

Figyelt kérdés
Egyik napról a másikra feje tetejére állt az életünk, áprilistól dolgoznom kell. A felgyűlt szabadságok után április közepén kezdek, ráadásul csak 8 órában van lehetőség dolgozni. Lányom éppen csak 2.5 éves a héten. Az óvoda beveszi és a bölcsőde az óvoda fele irányított, mivel szobatiszta és beszél is. Azt sem tartják jónak, hogy valamit éppen megszokna s szeptembertől már úgyis óvoda köteles lesz. Hanem én attól félek, hogy olyan kicsi még. Eleve a kora, ügyessége, önállósága is számomra olyan messzinek tűnik egy óvodáskorúhoz képest. Termetre is, az átlagosnál jóval kisebb. Nagyon féltem, de a bölcsőde elzárkózott. Az óvoda beveszi, de nincs is még egy 3 alatti se a csoportba ahova várnák. Először még jól hangzottak a bölcsi érvei, de azóta nagyon be vagyok tojva főleg hogy azóta sétálgatni megyünk az ovi fele és ő borzasztó kicsinek tűnik nekem oda. Nem tudom ott elképzelni köztük, akkora csoportokba... :( Más lehetőség nincs itt, csak ez a kettő. Ráadásul a nyári időszakban is mikor ügyelet van, ki tudja mekkorákkal kerül össze.
2021. febr. 10. 01:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A korkülönbség miatt ne aggódj. A nővérem németországban élt, amikor ilyen kicsi volt a fia. Ott összevont csoportok voltak, a kisebbek a nagyobbakkal együtt voltak. Az ő fia le volt maradva, még járni se tudott, de a többiek jó hatással voltak rá, húzták előre a fejlődésben, sokat tanult tőlük.

Szerintem igaza van a bölcsiseknek. Ez így is nagy változás lesz nektek, nem lenne jó, ha épphogy megszokja a lányod a bölcsit, máris kiszakítják onnan. Jobb lesz neki az oviban. Ne aggódj érte, a gyerekek nagyon rugalmasak. :)

2021. febr. 10. 06:02
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is pont 2, 5 éves volt a kisfiam, hogy kezdte az ovit.

Nem bántam meg, hogy nem bölcsibe vittem már.

Igaz nálunk vegyes csoportok vannak, de Ő volt a legkisebb.

Az elején párszor bepisilt, mert nem mert szólni, de azon kívül nagyon ügyesen megszokta.

Nagyon szerették mindenki, hogy olyan kis picike volt😊

2021. febr. 10. 08:19
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én kislányom sem volt 3 éves még mikor kezdte az ovit. Nem volt gond, azért ez még nem az iskola ahol nagy elvárások lennének egy kisgyerekkel szemben :-)

Ha picit nagyobbakkal kerül egy csoportba az sem gond szerintem, ebben az életkorban a gyerekek szeretnek "anyáskodni"a kicsik felet, pátyolgatni őket.

Aztán kettőt pislogsz és már ő is a nagyok közé fog tartozni.

Persze megértem, hogy mivel eddig otthon voltatok, ő még nagyon kicsinek tűnik a szemedben, de az oviban biztos, hogy nem lesz gond :-)

2021. febr. 10. 09:26
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Fiam is 2,5 évesen kezdett. Nem lesz baj, ne aggódj :)

Az enyém nem nagyon beszélt ( de megértette magát) és a szobatisztaságnak is csak az elején volt, mégse volt gond.

Mondjuk a társaság igénye nagyon nagy.

Ha a lányod szereti a gyerektársaságot, akkor a szokásos beszoktatási mizérián kívül minden rendben lesz vele.

2021. febr. 10. 10:22
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtatást, ez nagyon sokat jelet most. A beszoktatást még nem is írtam, na az nincs a járvány miatt. Beadom az ajtón és ennyi. Gyerektársaságba meg nem sokat jártunk, ugye egy éve tart ez az egész, nekem anyagcsere és auto immun problémám is van, így kerültük az ilyesmit. Most még emiatt is aggódok így, nehogy majd hazahozza.
2021. febr. 10. 10:47
 6/8 A kérdező kommentje:
Azért a játszótér vagy az, hogy nyáron szabadtéren mikor erre-arra voltunk és voltak gyerekek is az nem ugyanaz.
2021. febr. 10. 10:50
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

4. vagyok megint.

Viccen kívül, kezdj el lobbizni az ovinak a lányodnál. Mesélj neki, milyen klassz hely az, milyen jókat játszhat a többi kisgyerekkel, nézzetek ilyen meséket, stb.

Te se aggódj, ne legyél bizonytalan, higgy benne, hogy jó lesz ott neki. Ha az első időkben zokog is, amikor átadod, ne törj meg. Sírni hazafelé, vagy otthon ha kell, de előtte sose mutasd. Így hamar átlendül majd az elválás miatti nehézségeken.

Menni fog! ;)

2021. febr. 10. 11:15
 8/8 A kérdező kommentje:
Ha valaki erre jár. Szegénykém nem szereti. Többnyire nem akar menni, alig tudják altatni ebéd után, mondják, hogy nagyon nehezen megy vele minden. Többször volt, hogy kisírt szemmel hoztam haza délután. Kapok róla napközben képeket az óvónőtől, így azért látom, hogy szerencsére nem sírja át a napot. Na meg folyton beteg, így alig-alig járt még, amit megoldani sem könnyű, de a legrosszabb utána, mikor rájön, hogy megint mennie kell. :(
2021. jún. 18. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!