GYES-en/otthon lévő anyukák, ti viszitek most a gyereket oviba vagy otthon tartjátok a vírus miatt?
#8: egy ovisnak abszolút nem indokolt ilyen járványban menni. Ha otthon vagytok te se vidd. Nyugi, nem fog megbukni gyurmázásbol. Ha nagyon hivatalos akarsz lenni akkor mondd, hogy beteg.
De nem értem, nálunk bármi indokkal lehet kikerot írni. Akár azért is mert jön vidékről a nagyi. De olyan is van aki soha nem jár péntekenként. Pont a covid ne lenne elég indok? Vigye az aki nem tudja máshogy megoldani.
8# vagyok. Tudom, szerintem is röhejes, mert aztán tényleg nem maradnak le semmiről, de muszáj vinnem őket, mert még a végén a gyámügy vesz elő.
Nekem végülis mindegy, csak ugye még ők kérték, hogy aki tudja, ne vigye, ha meg ha valaki tényleg nem viszi, akkor meg az a baj. Egyszerre hogy lehet vinni is meg nem vinni? :)
Tegnap előtt volt a híradóban egy eset, hogy apuka krónikus beteg, gyerkőc ovis, de nem engedi az óvoda, hogy otthon maradjon, mert óvodakoteles. Nem is értem. Máshol simán igazoltnak írjak és kész. Ilyen esetben meg pláne nem így kellene hozzaallni, elég felháborító! Valamelyik előző válaszoló írta, hogy nem bukik meg gyurmazasbol. Ja nem, de a gyamhivatalnal jelentenek, plusz bukja a családi pótlékot.
Nálunk nem járnak az ovisok. Annyi dolgozó, nevelő lett covidos, hogy már nem volt aki legyen a gyerekekkel. Nem tudom meddig maradnak itthon.
A közösség miatt viszem, amúgy is 2 hétig jár maximum aztán összeszed egy ártalmatlan orrfolyást, amivel eleve nem veszik utána már be és otthon kell maradnia 1-2 hétig.
Amíg a férjem is munkába jár, addig mindegy sajnos, hogy mi van az ovival. Én nemsokára szülök, emiatt aggódok egyedül a vírus miatt, mert ha bejön a családba, akkor sok mindent át fog írni...
Annyi szerencsénk van, hogy kis falusi oviba jár a fiam, bár ettől függetlenül az emberek a városban dolgoznak, így ez sem “védett”.
"Amíg a férjem is munkába jár, addig mindegy sajnos, hogy mi van az ovival"
Dehogy mindegy. Miért lenne mindegy? Akkor az összes járvány ügyi korlátozas felesleges ilyen alapon.
Akik azt írják, hogy megy, hisz apa is dolgozik, nagyobb eséllyel hoz ő haza valamit, mint a gyerek, azok abba is gondoljanak bele, hogy akkor a gyerek is nagyobb eséllyel viszi be azt a valamit a többiek közé, illetve más gyerekek is pont emiatt adhatnak át bármit az apukájuk által hazavitt akármiből, ami mostanában ugye leginkább sajnos a covid.
Szóval ez a dolog nem egyirányú, bár elsősorban magunkat, de nem csak magunkat kell védeni.
Én is baromi sokat dilemmáztam, mert a közösség hiánya érződött tavasszal nagyon hamar a gyereken. Most viszont valahogy jobban aggódom, és arra jutottam, nem kockáztatok, inkább marad itthon. Bár bevallom, fogalmam sincs, mivel foglaljam le egy idő után, illetve itt a kistesó is, aki rendesen igényli a figyelmet.
Igazából egyik döntést sem tudja nyugodt szívvel megtenni az ember. Nálunk most épp erre dőlt a mérleg nyelve. De szerencsés helyzetben vagyunk, hogy egyáltalán dönthetünk.
Így van! Azzal, hogy mi nem visszük azokat is védjük akiknek muszáj vinni mert nem tudják otthon tartani. Igen, én is járok munkába mert valamiből élnünk kell de feleségem és 3 gyermekünk otthon van, így a legidosebb is (aki már kiscsoportos ovis amúgy).
Az összes korlátozás a kockázat csokkentesrol szól. Maszkban is elkaphatod, tovább adhatod a vírust csak kevesebb eséllyel. Napközben is elkaphatod a vírust de ha 20 után senki sehova akkor kicsit kisebb az esély, hogy valami tömeges buliban kapod el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!