Hogyan hatott gyermeked viselkedésére a közösségbe kerülés?
Na,ez az egyik oka, hogy nem maradtam a 2 gyerekemmel külföldön..Többe került volna, mint amit keresek.
Itthon kezdték az ovit, negatív változás nem nagyon volt, inkább csak pozitív. Beszédesebbek lettek magyarul sokkal, nyitottabbak, kialakult egy fix napirend.
Nem tudom te hol élsz, de ahol mi éltünk heti 15 óra ingyen volt, én azt azért kihasználtam.
A fiam 3.5 évesen kezdte az óvodát tavaly augusztusban, délután 2-ig jár és az első hónapokban nagyon elfáradt, amit én ezen kívül észrevettem, az az hogy jobban együttműködő lett, ha rendrakásról volt szó. És hogy játék közben gyakrabban beszélt németül attól fogva....mindig kell neki egy kis idő, hogy teljesen visszakapcsoljon magyarra délután. Amúgy mivel férjem német ezért óvodábakerülés előtt is beszélt már németül.
Amúgy eléggé szabálykövető és nagyon megfigyel dolgokat, de persze a két legjobb óvodai barátjával gyakran túlpörögnek és olyankor az óvónénik kicsit szétválasztják őket és más-más irányba terelik őket.
A lányom most szeptemberben kezdte az óvodát 3 évesen, nála azt vettem észre inkább, hogy egyre többször fordul elő, hogy belekever német szavakat a magyar mondataiba amit eddig csak ritkán csinált. A játszás módja (eddig) nem változott, de ugye ő a bátyjától már mindent ellesett korábban, és még nincs egy fix kis barátja az oviban , még inkább megfigyel és egyedül játszik, de már néha mesél a többiektől és az óvónénikről (nem egy csoportba járnak a bátyjával).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!