Óvodában miért nem vállalják a pelenkázást? (bővebben lent)
Volt már hasonló kérdés, akkor meg volt indokolva olyannal h veszélyes hulladék, ők nem dobhatják ki, meg nincs neki külön szemetes stb.stb
Azonban! Az miért nem megoldható, hogy a használtakat is elcsomagolják, elteszik a gyerek szekrényébe és majd anyuka az utcán/otthon kidobja mikor viszi haza a gyereket?
Mert tesznek nagy ívben a törvényre ;)
Kedves Dajka is vizsgázott belőle, de már elfelejtette. Nem szerepel sehol, hogy mik az óvodaérettség feltételei, mert hivatalosan nincs ilyen hogy óvodaérettség.
És nem szerepel sehol, hogy ne lehetne pelenkázni.
Egy nyugdíjas óvodavezető
Felesleges ezen pörögnöd. Ha nem szobatiszta, akkor még várni kell az ovival, ha pedig ez nagyon elhúzódik, akkor valami olyan probléma van, amivel speciális óvodába kell vinni, ahol a mentálisan sérült, visszamaradott gyerekek vannak, és ott eleve teljesen mások a körülmények.
Ennyi erővel a tanítónéniktől is elvárhatnád, hogy két matekóra között fektessék fel a gyereket az asztalra és cseréljenek pelust.
Egyébként rendszeres vendég vagyok olyan fejlesztésen, ahol mentálisan súlyosan sérült felnőttek vannak, akiket pelenkázni kell, a pedagógusok és a gondozók ott sem vállalnak ilyesmit, a szülők oldják meg.
A mi ovinkban van pár pelusos gyerek. A fiam csoportjában is volt egy kislány. Március óta már lehet szobatiszta :) neki a szekrényében voltak a váltópelusok és szerintem a rendes szemetesbe dobták a pelusokat.
Nálunk egyébként nagyon elnézőek az oviban, engedik a cumit is alváskor, meg sok "hülyeséget" már bocs :D
Bár az is igaz, hogy fölveszik a 2,5 évest is, ők meg azért még lehetnek pelusosak. A kisebbik fiam 3 éves koráig össze vissza pisilt pelenka nélkül, egyszer azonban szólt, onnantól viszont éjjel-nappal szobatiszta lett (a 3. Szülinapja után egy héttel)
Hű, de maradi válaszok! Semmi gond ha egy gyerek 3 évesen nem szobatiszta, aki kicsit is tájékozott, az tudja. Az enyém 3 évesen és 8 honaposan lett az, és nem elmaradott vagy retardált. Az oktatási rendszer az, ami midnenkit egyenre akar szabni, és tesz a gyerekek közti különbségre is.
Szánalmas. A gyerekemet hagyták a nadrágjaba csinálni (ebéd után hazahoztam). Mondtam, adják rá a pelenkat, majd otthon lecserelem (otthon az volt rajta, amíg kellett, nem hajszoltam). Nem voltak hajlandók, és nem tudom, mennyivel volt higiénikusabb, amikor a kipucolatlan nadrágját hazaadták. Tele carral.
De tudom. Semennyire.
Itt semmi nem értünk van, hanem (felháborító, bizarr és érthetetlen módon) mi vagyunk A Rendszerért. Jaj annak, aki ki mer lógni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!