Hallottátok, hogy májustól mindenhol lesz ovi? Ti viszitek a gyereket?
Jövő héttől mindenhol kötelező ügyeletes ovit fenntartani. Maximum 5 fős csoportok lehetnek, de gyakorlatilag bárki viheti a gyereket, nem kell hozzá munkáltatói igazolás se.
Ti vinnétek a gyereket? Úgy hogy amúgy meg tudjátok oldani máshogy, de már nagyon nehéz, és szívesen menne ő is?
Meg tudom oldani, szóval nem viszem.
Limitálva van a kapacitás, szóval nem veszem el az esélyt azoktól, akiknek muszáj.
Úgyis itt a jó idő, lehet kint lenni a játszón, kirándulni stb.
A játszón pont nem kéne, 1-es.
Nem, nem viszem, mert itthon vagyok a kisebbel, be se vennék. Mert az egy dolog hogy "bárki viheti", de valahogy akkor is szűrni fognak, hisz nincs annyi hely
Nem, pedig én is dolgozom, alsós is van itthon, sőt egyedül vagyok.
Szerintem jobb lett volna megvárni, mi lesz a hatása az érettséginek és annak függvényében meglépni ezt nyárra. Remélem, nem lesz kötelező (Ausztriában sem az), hogy "belehúzzunk" a nyájimmunitásba.
Nem tudom, miről beszélsz kérdező, mert nálunk végig volt ügyelet az oviban. Feleségem egyszer járt bent, azt mondta, 4 óvónő volt 3 gyerekre. Végül is így tényleg személyre szabott a foglalkozás. :-)
Mivel feleségem otthon van, természetes, hogy szeptemberig vakáció van mindkét gyereknek. :-)
Mondjuk a nagyobbik most fejezi be az óvodát. A pajtásai hiányoznak neki, de szerintem más se nagyon viszi a gyerekét, szóval ott ismeretlenekkel lenne. A kicsi meg amúgy is szeptembertől menne oviba, nyilván nem fogjuk most csak azért is előbb beszoktatni.
Tudom, hogy sok helyen volt eddig is ügyelet, de egyrészt nem mindenhol, másrészt, ahol volt, elvileg ott is csak a dolgozó szülők gyerekeit vették be. Most viszont mindenhol kötelező lesz az ügyelet fenntartása, és bárki viheti a gyereket, aki "munka vagy más okból" igényt tart rá.
Novák Katalin FB oldalán volt, de amúgy pl. az Index is megírta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!