Az óvodákat is bezárják vagy csak az iskolákat?
Láttam már egy város (megyeszékhely) közleményét, ahol igen. Szerintem be fogják sajnos.
És akkor most itt kegyetlenül le leszek pontozva, de meg is őrülök. Az én gyerekem itthoni viselkedése egy pokoli rémálom, tűrhetetlen, az egész családot felemészti, nekem ma is folyamatosan gyomorsavban ázott az egész szájüregem az idegtől. Ha ez 2-3 hétig vagy ki tudja, meddig így lesz, minimum a gyomorfekély garantált.
Ha most viszed a nagyszülőhöz a gyereket, még jó eséllyel nem lesz belőle baj, hiszen a gyerekek között még nem terjedt el a virus. Remélhetőleg.
Az intézménybezárással pont az a cél, hogy ne is terjedjen, és a kicsik ne szállítsák haza a fertőzést. Ha nagyon óvatos akarsz lenni, őrizd otthon csmetét egy hétig vagy tíz napig, és ha nincsenek tünetei, mehet a nagymamához. Persze így se nulla a kockázat, de jobb, mint ha naponta találkozna az egész óvodáscsoportjával, és úgy látogatná meg a nagyszülőket.
3-as, legalább foglalkoztok ezzel a helyzettel? :(
Az enyémnel se egy leányálom, de tudjuk az okát, rajta vagyunk, hogy megoldódjon. Mondjuk nem segít, hogy a gyógytornát is lefújták.
Ha a fertőzes elkerülése a cél, akkor gondolom, hogy bezàrják. Az ovi pont arról híres, hogy mindent, de mindent elkap a gyerek, és betegek állandóan. Mi értelme a sulikat bezárni, ha az ovit nem?
Az a borzasztó, hogy amíg a szülők bkk-n beutaznak dolgozni, száz emberrel összezárva dolgozik, aztán hazabuszozik, ugyanúgy hazaviszi a vírust az egész családnak.
Amíg nem szűrnek, és pont tojnak rá, hogy ki beteg, ki fertőző és lebetegíti a várost, addig ezeknek az intézkedeseknek semmi értelme.
A betegeket kiszűrni viszont nem is fogják, mert az egészségügy erre messze nem alkalmas. Egy sima vérvételre napokat kell várni, mert egy kórház csak napi x db tesztre kap támogatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!