Annyirs félek az ovis korszaktól. Létezik olyan ovi, ahol
nincsenek bacik?
Az egyik gyerekem 10 éves, a másik 8. A nagy befulladós, kórházban is volt emiatt. A bölcsit a kicsi úgy nyomta végig, hogy az első hónapban hiányzott két hetet, utána egy évig semennyit. Most a nagy 4. osztályos, a kicsi elsős még nem hiányoztak ebben a tanévben, a tavalyi évben is három napot hiányozott a kicsi az oviból. Fosós, hányós vírust még egyszer sem kaptak el. (szerencsére)
2020. márc. 2. 22:28
#10 ezzel csak annyiz érsz el, hogy a gyereked amint közösségbe kerül egyik betegségből a másikba fog esni. Hogy miért? Mert amíg te mindent fertőtlenítesz orrba-szájba, addig esélye sincs apránként hozzászoknia a szervezetének a nem steril környezethez. Nem azt mondom, hogy sose moss fel, meg sose főzd ki a cumit, de átestél a ló túloldalára, tartani kéne inkább az arany középutat!
2020. márc. 2. 22:30
Azt mondod, komoly kérdés. De te se gondolhatod komolyan, hogy létezik a Földön BÁRMILYEN hely, ahol nincsenek bacik, de az emberek életképesek 🤦🏼♂️
2020. márc. 2. 22:51
Gyerekkoromban a koszos padlót is megkóstoltam, homokot tömtem a számba a játszótéren, stb... mégis élek és virulok.
10! Nem, nem normális amit csinálsz.
2020. márc. 2. 23:02
#1 vagyok! #10-es. Mind a hàrom gyerekem màszott ès felàllt màr 7 hònaposan. A legkisebb 5 ès fèl hònaposan màszott!! Hiàba főztem volna ki nekik mèg fèl èvesen is a cumikat/üvegeket, màr mindenhol volt belőlük. Nyilvàn a padlòt sokkal inkàbb pròbàlja az ember tisztàn tartani, mìg màszòs baba van otthon, de megkaparintottak mindent! A konyhai műanyag edènyek, a nagyobbak dolgait, papucsokat, viràgföldet, padlòvàzàt, szèklàbat, dìsztàrgyakat! Fizikai kèptelensèg lett volna mindig mindent fertőtlenìteni! 3 hònapig sterilizàltam naponta a dolgaikat, aztàn pàr hetente kb 5-6 hònapos korukig! Az elvàrt, àltalànos tisztasàg megvan itthon, de ezen felül sokkal többet nem tehetünk!
2020. márc. 3. 09:21
A Kérdező és a 10-es beteg emberek, akik szépen lassan kinyírják a gyereküket a túlféltéssel...
2020. márc. 3. 09:33
Nincs olyan ovi. Ez meg egy jó dolog.
Én az ovis éveimet viszonylag könnyen megúsztam betegségek terén. De ami az után jött.... 1.-10.-ben kb októbertől áprilisig taknyoltam (hol kevésbé, hol erősen, de sose volt annyira durva a helyzet, hogy iskolába ne menjek). 10.-ben egy osztálykirándulás után a fél osztály ki volt ütve. Én annyira, hogy még szerencse, hogy a téli vakációban volt ez, mert több mint egy hetet hiányoztam volna. A tavalyi ősz-tél-tavaszi időszakot valahogy sikerült megúsznom egy viszonylag rövid taknyolási időszakkal. Idén meg már másodjára vagyok beteg. Ami még úgy még OK is lenne, csak nem tudom, holnap hogy fogom bemutatni a több mint 10 perces prezentációmat, úgy hogy 2 percenként orrot fújok... (19/L)
2020. márc. 3. 17:30
Igen, a miénkben nincsen, pont múlt héten leltározták őket.
2020. márc. 3. 18:49
19/30 A kérdező kommentje:
Hahó! Nem fertőtlenítem a gyereket, mindennap boltba járok vele, rokonokhoz, barátokhoz. Heti 2x főzöm ki a cumikat, tehát egyáltalán nem tolom túl. Csupán félek az oviban elkapható fosós hányóstól. A köhögős dolgok nem zavarnak.
A "van e olyan ovi" ,csak annyit tesz, hogy magán ovikban kisebb az esélye vajon, hogy elkapja? És igen sajnos emetofóbiás vagyok évek óta. Viszont gyógyszert nem szeretnék szedni, így kordában tudom tartani, de ovi az nagy félelem.
10es vagyok, az enyèm is màszik ès a padlót is nyalogatja sajnos amitől fràszt kapok...
2020. márc. 3. 21:22
Kapcsolódó kérdések: