Nálatok mi az oviba a kimomdatlan/kimondott protokoll?
Nálunk a gyerek akart ott aludni. A csoportból kb. 5 gyereket vittel haza ebéd után.
Így év közben szóltam, hogy "ottalvós" lesz. Annyit kértek, hogy a következő hónap elejétől.
Óvónőként én sosem szóltam senkinek, hogy vigye haza a gyereket, kivéve, ha beteg volt. Azért, mert otthon van anyuka tesóval, v akár újabb baba nélkül is, nekem ugyanúgy az a munkám, hogy vigyázzak rá és neveljem.
Anyukaként viszont én elhozom a nagyokat az oviból ebéd után, és a kicsikkel is így lesz. Mivel faluban élünk és 4 gyermekünk van, a legkisebb sulis koráig kb lehetetlen teljes állásban dolgoznom, akkor meg ha van lehetőség, miért ne hoznám haza őket? 😊
A nagy fiam 5 éves, a kicsi 2. Az ovis csoportban a 25 gyerekből csak 3 nem ottalvós. Azok pedig nálunk pont a kicsit furcsa szülők ha szabad ilyet mondani.(mélyen vallásos 7 gyerekes, vagy aki csak a neten olvasott tanulmanyok alapján neveli a gyereket)
Az óvónők a szülőket arra ösztönzik, hogy a gyerek akkor lesz az igazi közösség tagja, ha nem csak 3 órát tölt velük, es tanevben had aludjon ott a gyerek. Így nalunk ez nem kérdés. Viszont június 1-szept 1-ig nem mennek a gyeses gyerekek oviba. Es akkor sem, ha összevont csopi van (pl suli szünet miatt) Nalunk ez igy kól működik. Jó időben a kisfiamért csak 16 körül megyek mert szeret meg a barátaival futkosni az udvaron, rossz időben/telen már 15 kor el lehet hozni őket, így akkorra megyek is érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!