Miért mond le egy anya a gyerekéről már a kórházban?

Figyelt kérdés

A napokban derült ki, hogy örökbe fogadtak, (még nem szóltam nekik, hogy tudom) és találtam papírokat, az egyiken rajta volt, hogy anyám a kórházban lemondott rólam, és az új szülőkről sem szeretne tudomást szerezni (név lakhely stb)

tudom, hogy sok oka lehetett rá, de mik a leggyakoribbak ilyenkor?

2018. ápr. 2. 13:15
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
75%

Miért mikor kellett volna lemondania?

Miután hazavisz, táplál, gondoz, napról napra erősebben kötődik, te pedig egyre nagyobb vagy, hogy emlékezz, szenvedj a nem megfelelő körülményektől... stb.?

2018. ápr. 2. 13:18
 2/16 anonim ***** válasza:
94%

Mert még mindig az a "legkönnyebb", ha úgy mond le a gyerekéről, hogy rá se néz. Ha már elkezd foglalkozni vele, akkor még sokkal nehezebb megtenni, a fejlődését nyomon követni meg pláne.

Ha adott helyzetben úgy érzi, hogy semmiképp sem tud gondoskodni róla, akkor ez a "legegyszerűbb".

Inkább örülj, hogy úgy alakult, hogy megszülettél:)

2018. ápr. 2. 13:19
 3/16 anonim ***** válasza:
65%
Mert nem kellett neki gyerek az abortuszról meg már lecsúszott.
2018. ápr. 2. 13:23
 4/16 anonim ***** válasza:
90%
Én olyat ismerek aki azért mondott le róla és hagyta a kórházban mert a férje testvérétől volt a gyerek,haza pedig nem vihette a kicsit.
2018. ápr. 2. 13:23
 5/16 anonim ***** válasza:
24%

A gyermeklélektan ir ilyesmikről.

Ha egy gyerek pl anyai szeretet nélkül nő fel akkor nem lesz anyának alkalmas. Igazábol majmokon es intezetis gyerekek megfigyelésén alapulo kiserletek szerint.

Azok a majmok akiket szuletesuktol elszakitottak eleve pározni sem akartak felnőve asszexualitást mutattak, ha nagy nehezen össze is hozták a kutatok a kismajmot az ujdönsult anyamajom nem volt képes szeretetet sem kifejezni sem érezni, kegyetlenul bánt a kismajommal.

Szoval az anya olyan pszichikai anyahiány okozta zavarokon mehetett át pici korában hogy felnőve már az is nagy tett hogy egyáltalán kihordja a gyerekét.

Állitolag ha egy ujszulott 3 honapon belul nem kap szeretetet az már helyrehozhatatlan séma marad benne persze korrigálhato szocializálhato lesz de az ősbizalom már nem alakul ki benne

2018. ápr. 2. 13:24
 6/16 anonim ***** válasza:
30%

Kötődési zavar egyik formája.

Amikor szültem volt ott egy kisebbségi lány is, az újszülöttje PIC osztályon, lejárkált cigizni, az sem érdekelte hogy császár után nem kéne felkelnie egesz nap fájt a feje, de lent röhögcsikélt a családtagjaival vagy haverjaival, a gyerekhez fel sem akart járni szoptatni sem, mindig körözték hogy sir a babája az ápolonők is mondtáknézze mennyire vágyik a babája rá, ezen is csak röhögött. Szerintem az anyja őt is ugyanigy lesz*rta és ez neki a norma. Azaz nem is tudja mi az anyai szeretet.

2018. ápr. 2. 13:32
 7/16 anonim ***** válasza:
86%
Mondjuk ez telejesen egyértelmű: nem akart gyereket. Nem mindenki akar.
2018. ápr. 2. 13:33
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül nem akart, lehet nem tudott volna felnevelni és így látta a legjobbnak és neki úgy könnyebb volt, ha nem is tud rólad semmit.

Beszélj a szüleiddel, a te érdekedben hallgatták el. De szerintem nekik az a papír semmit nem jelent, az ő gyerekük vagy! Örülj, hogy szerető családod van! :)

2018. ápr. 2. 13:42
 9/16 anonim ***** válasza:
82%
6os,császár után 6 v 8oraval fel kell kelni napi többször és mászkálni...
2018. ápr. 2. 14:00
 10/16 anonim ***** válasza:
94%
Valamiért nem tudta vállalni, hogy felneveljen. Szerintem még mindig jobb, hogy örökbe adott, mintha megölt volna.
2018. ápr. 2. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!