Miért mond le egy anya a gyerekéről már a kórházban?
A napokban derült ki, hogy örökbe fogadtak, (még nem szóltam nekik, hogy tudom) és találtam papírokat, az egyiken rajta volt, hogy anyám a kórházban lemondott rólam, és az új szülőkről sem szeretne tudomást szerezni (név lakhely stb)
tudom, hogy sok oka lehetett rá, de mik a leggyakoribbak ilyenkor?
Miért mikor kellett volna lemondania?
Miután hazavisz, táplál, gondoz, napról napra erősebben kötődik, te pedig egyre nagyobb vagy, hogy emlékezz, szenvedj a nem megfelelő körülményektől... stb.?
Mert még mindig az a "legkönnyebb", ha úgy mond le a gyerekéről, hogy rá se néz. Ha már elkezd foglalkozni vele, akkor még sokkal nehezebb megtenni, a fejlődését nyomon követni meg pláne.
Ha adott helyzetben úgy érzi, hogy semmiképp sem tud gondoskodni róla, akkor ez a "legegyszerűbb".
Inkább örülj, hogy úgy alakult, hogy megszülettél:)
A gyermeklélektan ir ilyesmikről.
Ha egy gyerek pl anyai szeretet nélkül nő fel akkor nem lesz anyának alkalmas. Igazábol majmokon es intezetis gyerekek megfigyelésén alapulo kiserletek szerint.
Azok a majmok akiket szuletesuktol elszakitottak eleve pározni sem akartak felnőve asszexualitást mutattak, ha nagy nehezen össze is hozták a kutatok a kismajmot az ujdönsult anyamajom nem volt képes szeretetet sem kifejezni sem érezni, kegyetlenul bánt a kismajommal.
Szoval az anya olyan pszichikai anyahiány okozta zavarokon mehetett át pici korában hogy felnőve már az is nagy tett hogy egyáltalán kihordja a gyerekét.
Állitolag ha egy ujszulott 3 honapon belul nem kap szeretetet az már helyrehozhatatlan séma marad benne persze korrigálhato szocializálhato lesz de az ősbizalom már nem alakul ki benne
Kötődési zavar egyik formája.
Amikor szültem volt ott egy kisebbségi lány is, az újszülöttje PIC osztályon, lejárkált cigizni, az sem érdekelte hogy császár után nem kéne felkelnie egesz nap fájt a feje, de lent röhögcsikélt a családtagjaival vagy haverjaival, a gyerekhez fel sem akart járni szoptatni sem, mindig körözték hogy sir a babája az ápolonők is mondtáknézze mennyire vágyik a babája rá, ezen is csak röhögött. Szerintem az anyja őt is ugyanigy lesz*rta és ez neki a norma. Azaz nem is tudja mi az anyai szeretet.
Nem feltétlenül nem akart, lehet nem tudott volna felnevelni és így látta a legjobbnak és neki úgy könnyebb volt, ha nem is tud rólad semmit.
Beszélj a szüleiddel, a te érdekedben hallgatták el. De szerintem nekik az a papír semmit nem jelent, az ő gyerekük vagy! Örülj, hogy szerető családod van! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!