Nevelőszülő csak munkanélküli lehet? Kik inditanak tanfolyamokat?
A googlen 2015-ös infokat találok csak...
Mit jelent a gyám? Azt irják, a nevelőszülő ha akarja gyámja is lehet a gyerekeknek. Az mihez kellhet?
Plusz egyetlen hirdetest talaltam, okj neveloszulo kepzes ingyen, oktatás persze munkaidőben..hetköznap 8-14:30.es a munkaügyinél kell jelentkezni...
Valaki leirná hogyan lehet neveloszulo valaki?mert a googlen nem talalok a tegyesz oldalán sem reszleteket. Mi az, hogy gyám?
Szoval tanfolyam kell eddig ennyit értek.de mindegy melyik csak neveloszulo legyen a kepzes neve? Mindegy az okj szám?ha a munkaugyinel kell jelentkezni nem baj, hogy dolgozom ugy mellesleg..?
Aztán a tanfolyammal jelentkezzek a gyámugy/tegyesznél?
Nem teljesen pontosak a válaszok.
Gyám:az a nagykorú személy, aki a kiskorú hivatalos ügyeiben jár el. Ez normál esetben a szülő, a többi esetben nagykorú rokon, a család alkalmatlansága esetén pedig egy hivatalból kirendelt személy. Ebben az esetben a kiskorú nem kerül kiemelésre a családból.
Nevelőszülő:az a nagykorú, aki saját otthonában ideiglenesen gondoskodik olyan kiskorúakról, akik valami miatt ideiglenesen kiemelésre kerültek a családból, vagy véglegesen, viszont a szülők nem mondtak le a gyermekről, így nem válik örökbefogadhatóvá.
De miért vállalna egy nevelőszülő gyámságot is, plane odeiglenesen elhelyezett gyerekek felett?
Privizni nem szoktam, miotanem joindulatu ismerősbe botlottam anonym oldalon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!