Nehéz hivatásos nevelőszülővé válni?
Lassan 24 éves leszek, úgy tudom, 24 év az alsó korhatár nevelőszülővé válás esetén. Engem már 4 éve foglalkoztat ez a téma, próbálgattam magam mindenféle munkakörben, de amit igazán szívesen csinálnék, az ez lenne. Szeretnék egy jó helyet biztosítani a kicsiknek, amíg nálam vannak. Viszont attól félek, hogy a korom miatt találni fognak valamit, amibe beleköthetnek, és nem kapom meg az "engedélyt" gyermekfogadásra. Valakinek van tapasztalata, hogy mennyire nehéz megszerezni hozzá a szükséges papírokat? Bármilyen infó hasznos lenne számomra, köszönöm.
23/L
Szia
En 25 eves vagyok 15 hetes terhes ferjem 27.Epp most inditottuk el ezt az egeszet.Nekem szuleim 14 eve neveloszulok igy nekem termeszetes volt h amint lehetoseg lesz en is az leszek. A korod nem lesz kifogas. Egy oneletrajz es egy motivacios level kell amit a teruleteteken levo gyamhivatalnak elkuldesz. Kell egy lakas vahy haz vagy a neveden vagy alberletbe ugy h a foberlo alair egy nyilatkozatot h hozzajarul h a tulajdonaban levo hazba te neveloszuloi tevekenyseget vegezz. Egy egyszerusitwtt tulajdoni lap kell. Erkolcsi bizonyitvany orvosi igazolas h nem vagy fertozo beteg es az sztks ideggyogyaszattolbis egy igazolas h nem alsz kezeles alatt.De ezt mind elmondjak mit szerezz be miutan elkuldted a leVelet nekik. Aztan kijonnek paran a lakasra kornyezettanulmanyra h van eleg hely szoba a gyerekeknek.6nm kell egy gyerekre egy szobaba. Megmondod hanyat szeretnel kapni milyen korut es h baj e vagy nem az etnikuma (80%a az ilyen gyerekeknek cigany igy azt nem nagyon kotheted ki h csak magyar legyen).Ezutan ha megfelel a kornyezeted is varsz h mikor indul a tanfolyam. Januarba indul egy 9 honapos minden szombaton kell menni. Erre meg nem kell fizetni de nagxon mondjak h hamarosan fog kelleni erte valamit t fizetni. Elvegzed levizsgazol es kikapod a gyerekeket. Ameg kicsik 2 hetente jonnek hozzad "ellenorizni" ilyenkor meselsz h fejlodik a baba mik a szokasai. Minden jonapban egyszer van lathatas az igazi szulovel oda el kell vinned a teruletileg illetekes gyamhivatalhoz a gyerekeket ha mennek a szulok. Fizetest kapsz kapsz kulon ellatmanyt es csaladi potlekot. Kb ennyi
Köszönöm a segítségeket! :)
4. kommentelő, ahogy az előttem levő megírta, csak kicsit kaphatok, de egyébként én nagyobbal is szívesen foglalkoznék, természetes, hogy nehéz, a gyereknevelés nehéz, bárhogyan is nézzük, oda kell tenni magad!
# 4: Miért, a frissdiplomás pedagógus (esetleg nevelőtanár) mit kezd a 16 éves kamasz cigány fiúval? Ez is a feladat része, meg kell tudni oldani. (25 éves koromban pályakezdő pedagógusként nekem is meg kellett.)
De itt ilyenről nincs szó, hiszen ahogy írták a hozzáértők, van egy minimum korkülönbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!