Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Ha a kiskorú hugom nevelöszülö...

Ha a kiskorú hugom nevelöszülökhöz került, akkor apám miért kap leveleket a miskolci gyámügytól, kormányhivataltól?

Figyelt kérdés
Édesanyàm és az élettàrsa nevelte a szüleim 2008-as szakitàsa utàn(jogilag hàzasok)apàmnak azóta nen volt beleszólàsa az ügyekbe.Idén januàrig lakott anyàmékkak a tesom.Mi nem tudtuk vàllalni mert nem olyanok a körülményeink, 4-en lakunk 48 négyzetméteres lakàsban, adóssàgaink vannak anyâm pénzügyi analfabétasàga miatt stb.Remélem nen fizetnünk kell a nevelöszülöknek??Nem tudunk, mert épp hogy nem raktak ki a lakâsból minket, fizetnünk kell a törlesztöket stb.Nem tudok-tudunk segiteni rendszeresen csak néha-néha.

#Gyâmügy #kormànyhivatal
2016. ápr. 12. 19:02
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Bocsáss meg, de apadnak se sok esze van, ha 8 év alatt eszébe se jutott elválni
2016. ápr. 13. 05:48
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Bocs,én nem tudok nem ítélkezni ilyen helyzetben! Ha tőlem vennék el a gyerekemet,foggal körömmel harcolnék és nem a kifogásokat keresném! Rohadjon meg a ház is akkor,vigye el a bank...Keresnék albérletet,tök mindegy mit csak a gyerekemmel lehessek. Mindenre van megoldás,nem csak azt kell fújni h nektek milyen szar. Az a "kicsi"lány örökre megsebzett marad. Tönkretettétek mindannyian az életét! Más is él szegény körülmények között,de együtt. Jelentsétek fel anyádat! Mindegy mit csináltatok volna,csak legalább megpróbálhattátok volna...

De tudod mit? Remélem szerető családnál van!! Nincs olyan hogy lehetetlen. Csak annyira negatív szarom le típusok vagytok,érzések nélkül,szeretet nélkül,hogy könnyebb aztmondani hogy nem megy mint megoldást találni.

Csak gondolj bele! Te megbocsátottál volna apádnak,ha te kerülsz állami gondozásba? Ugyanezeket gondoltad volna amit írok. Mert tényleg mindent meglehet oldani.

2016. ápr. 13. 08:54
 13/24 A kérdező kommentje:
Utolsó előtti: sokat érne vele, ha apám nevén vannak ezek a pénzügyi hitel termékek...:/ akkor is nekünk ill neki kell valajogy rendezni.
2016. ápr. 22. 10:52
 14/24 anonim ***** válasza:
Drága kérdező, a házasság alatt vagyonkozosseg van, így hiába vannak apad néven a hitelek, azok közösek. Ergo válás esetén felezodnek. Kivéve azt, amit apad maga vett fel a házasságkötés előtt.
2016. ápr. 22. 10:55
 15/24 A kérdező kommentje:
Utolsó: de nem a gyerekem!! így azért más,nem gondolod?Nem vagyok kőszívű, de nem tehettünk mást, ennyi, az, hogy neked megvannak esetlegesen a körülményeid, még akkor is ha albérletbe kényszerülnél az a te dolgod, és örülök neki, hogy neked van aki segítsen.De komolyan mondom, örülök.Mondjuk megnézném, h vágod ki magad, ha olyan helyzetben lennél..és amúgy ügye testvérről van szó, nem a gyerekemről, akkor nyilván máshogy gondolkodnék, de a hugomról, aki 18 lesz lassan, akit igazából anyáőm tett tönkre, őt is meg mindannyiunkat.Feljelenteni?Jó ötlet lenne, ha bízonyitékok lennének, bármire, a bánásmódra, esetleg okirat hamisításra stb..de így, mit érek vele szerinted?Még én leszek a hülye, mint 3 és fél éve, az itteni rendőrkapitányságon, amiért nemtudtam megadni az elövetők "mostani telefonszámát"...Amugy meg én jobban örültem volna neki, ha megszabadulok otthonról.Megbocsátani?én most se bocsátok meg nekik, se anámnak, se apámnak,l amiért 26 évesen nekem nap mint nap ezekkel a szarságokkal kell foglalkoznom, és amiről én minimálisan tehetek.
2016. ápr. 22. 11:04
 16/24 A kérdező kommentje:
Hm..érdekes..házassága előtt nem vett fel semmi hitelt, vagy ilyesmit, papámék nem is engedték volna. Ha elválnának, és apámnak van haszonélvezői joga a lakásomon, akkor az is "feleződik"? Vagy csak akkor ha a lakás az ővé volna?
2016. ápr. 22. 11:08
 17/24 anonim ***** válasza:
A haszonélvezeti jog nem felezodik és nem atruhazhato. Milyen jogon van haszonélvezete apádnak és mekkora?
2016. ápr. 22. 12:00
 18/24 A kérdező kommentje:
Huhh azt a földhivatali papír nélkül nem tudom, de holtig tartó haszonélvező joga van a lakáson.Ha jól olvastam-válaszod után elkezdtem böngészni válás ügyileg - csak a közös tulajdonú házat lehet "megosztani".Apám meg 2008 július vége óta nem él együtt anyámmal.De megkérdezek valakit az ingyenes jogi segitség nyújtáson (elvileg jogosult vagyok rá) ez ügyben ,mert a mi helyzetünk most eléggé speciális.Köszi az ötletet egyébként a válásról.
2016. ápr. 22. 12:19
 19/24 anonim ***** válasza:

Ha holtig tartó haszonélvezet, akkor semmiképp nem fog megszunni, csak apad halála után.

Bíróságon van ingyenes tanácsadás -neten fent van hogy mikor- oda kell bemenni és érdeklődni. Mondjuk nem neked, hanem apadnak

2016. ápr. 22. 12:34
 20/24 A kérdező kommentje:
Köszi, igen ezt terveztem, csak inkább oda mennénk, amit találtam, meg elöször megkérdeznék pár dolgot, amugyis a azon a környéken van dolgom a jövő héten, kérek néhány információt erről.
2016. ápr. 22. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!