Nevelőszülő lennék?
Sziasztok. Az a helyzet, hogy 29éves vagyok. Elvált. Egy éve élek együtt a párommal. Nincs gyermekem. A párom 44éves, van egy 18éves fia. Ő nem velünk lakik.
Elég rég foglalkoztat a gondolat, hogy milyen nevelőszülőnek lenni. Sajnos "tapasztalatom" nincs a gyereknevelésbe, de remélem előbb-utóbb megadatik.
Egy faluban élünk. Pár (roma) család foglakozik nevelőszülőséggel. Sajnos olyan is a megítélés...
Az miért lenézendő, ha 1 max 2 gyerkőcnek a családja nennénk?
Egy tanfolyamot kell elvégezni és csinálnak környezettanulmányt ahol megnézik a lakás állapotát és méretét.
Hagyományos nevelőszülőség esetén saját gyerekekkel együtt max 4 gyerek lehet egy családban. De ez nem munkaviszony.
Ha munkaként akarod végezni akkor hosszabb ideig tart a felkészítő tanfolyam és megvan szabva, hogy minimum 3 gyereknek kell a családban lennie.
Szia! Én egy másik szempontra szeretnék rávilágítani ezzel kapcsolatban a „sima” gyereknevelésen túl: hogy nevelőszülőként támogatnod kell, hogy a hozzád ideiglenesen kihelyezett gyerekek és a szüleik, vagy adott esetben a leendő örökbefogadóik kapcsolattartását támogatnod, segítened kell.
Ez nem tűnik nagy gondnak, de nem mindig könnyű eset, mivel egyrészt ha megszeretsz egy gyereket, érthetően nehezen válsz meg tőle (szívszaggató lehet elválni egy kicsitől, akit addig te ápoltál, neveltél), másrészt arra is figyelned kell, hogy elfogulatlanul a gyerek érdekét tudd nézni. Ez utóbbi nem is annyira evidens, számos olyan sztorit hallottam, hogy a nevelőszülő direkt ellehetetleníti a gyerek örökbeadhatóvá válását, mert neki egyszerűbb/jobb, ha nála marad. Holott a gyereknek az a jó, ha miharamabb saját családja lesz.
A lényeg, hogy tudd, nevelőszülőként a gyerek érdeke kell hogy a szemed előtt lebegjen mindig, és ez felül kell írja a te személyes érzéseidet, érdekeidet.
Nagyon érdekes az alábbi e témában:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!