Hogyan tud -ha egyáltalán tud- gyermeket örökbefogadni egy pár? Azonos nemű!
Én 20 éves hetero fiú vagyok. De van meleg ill. biszex ismerősöm.
A; Két meleg fiú -szerelemben, boldogságban- együtt él és szeretne gyereket:
1. Fogadhatnának-e örökbefogadni egy gyereket?
2. Ha igen. Milyenek a lehetőségeik és mik a szabályok?
B; Két fiú (egyik meleg; másik biszex) -szerelemben, boldogságban- együtt él és szeretne gyereket:
3. A biszex félnek születik gyermeke, de a gyermeket az anya -különböző okok miatt- nem tudja ellátni, kerülhet-e az apához a gyerek?
4. A biszex fél gyermekét a másik fél örökbe fogadhatja-e vagy sem?
A válaszokat előre is köszönöm!
A
1. Közösen nem. Az egyikül fogadhat örökbe egyedülálló szülőként, a másikuknak hivatalosan nem lesz köze a gyerekhez.
2. Egyikük bemegy a területileg illetékes TEGYESZ-hez és jelentkezik örökbefogadásra egyedülálló szülőként. A folyamatot ott elmondják, pár év várakozásra számíthat, de ez attól is függ, mik az igényei.
B.
1. Ha tesz az apa apasági nyilatkozatot, akkor minden további nélkül.
2. Tudtommal nem.
A
- nem zárjak ki a melegeket, de parkent nem fogadhatnak örökbe Magyarországon
Az egyik fél egyedülallóként fogadhat örökbe, de a masik szülőjéhez jogilag semmi köze a gyereknek, nem örököl..stb
-lehetőség, ha lombikkal, inszeminációval nem hivatalosan megegyeznek egy anyával, aki lemond a gyerekről, és jelképes gyerektartásban egyeznek meg
B
simán kerülhet az apához a gyerek, ha így egyeznek meg
Nem fogadhatja örökbe a masik fél
Vagy amit most hallottam meg megoldás, összeállnak egy melelg női párral, és vagy természetesen, vagy mesterségesen termékenyiptenek meg és közös felügyelettel nevelik a ygerekeket..
Tehát mint az elvalt szûlők eseten, csak egyetértésben, egyik nőnek is van gyereke az egyik féfprfitól, a masiknak is..
Így van 2 gyerekük, mert persze ki dönti el melyiküknel legyen melyik gyerek valósan..
A: Osztom az előttem szólokat. :)
B: Hivatalosan nem lehet köze hozzá a másik szülőnek, de nyilván nevelhetik együtt. Ilyenkor érdemes egy gyámszerződést írni a jegyzőnél, mert ha a jogos szülőnek valami baja történne, a nem törvényes szülő is nevelheti tovább.
Ezt most találtam,nagyon idevág:
Igazából nem nagyon értem az olyan élethelyzetekben való örökbefogadási kérdéseket,ahol sem magától,aem segítséggel nem születhetne gyermek a kapcsolatból.
Az örökbefogadás egy végső megoldás olyan pároknak,akik minden mást végigszenvedtek és nem sikerült saját gyermeket létrehozniuk.Mert valamilyen betegségük,rendellenességük van,ami lehetetlenné teszi a gyermek megfogantatását.
Az örökbefogadás igazából főként egy jogi aktus,egy ember is megteheti,nem kell hozzá a pár mindkét tagja.Feltéve,hogy más feltételek megvannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!