Mennyi időbe telhet, mire kapunk kisbabát, ha nem számít a származása?
Nemrég derült ki, hogy én sajnos nem tudok kisbabát szülni. Mivel férjemmel mindketten nagyon szeretnénk gyermeket, az örökbefogadás mellett döntöttünk, hamarosan bele is vágunk a hivatalos ügyintézésbe.
Azt szeretném megkérdezni, hogy az ügyintézés után mennyi szokott lenni a várakozási időszak, ha újszülött, vagy max. néhány hónapos kisbabát szeretnénk? A származása mindegy nekünk, lehet roma, félvér, néger, ázsiai, stb. Azt viszont szeretnénk, ha egészséges lenne.
Köszönöm előre is a válaszokat!
Ha nem számít a kora nem sok. 1-2 hó. 3 év fölött drasztikusan esik az örökbefogadás aránya. Ha igen, akkor tovább. Akár fél év is. Ez főképp abból jön, hogy több a kérelem, mint az árva.
(Ezért még mindig irigylem a magyarokat. Idehaza romániában annyi az árva, hogy nincs soknak otthonokban se hely. Én kettőt fogadtam örökbe a meglévő 2 gyerek mellé. :))
Az sok mindentől függ, mennyi idő. Minél kevesebb az általatok támasztott kritérium, annál hamarabb találnak nektek megfelelő kisbabát. Párok és fiatalabbak könnyebben kapnak. Attól is függ, hogy az anya írt-e lemondó nyilatkozatot, ha igen, akkor szintén felgyorsul a dolog. Ha nem számít a származása, vallása, stb., akkor nagy valószínűséggel már 1 éven belül találnak nektek kisbabát (rövidebb időről nemnagyon hallottam) aki max. néhány napon belül már az otthonotokba kerül, a hospitalizáció csökkentése végett.
Amit még érdemes tudnotok, hogy előtte örökbefogadási tanfolyamon kell rész vennetek, valamint az életkörülményeitekre is kíváncsiak lesznek. Ezen kívül, szakemberek folyamatosan segíteni fogják kis családotok elindulását és működését.
Azonban mindenképpen jól gondoljátok át, hogy valóban most szeretnétek-e örökbe fogadni, ha csak "nemrég derült ki", hogy nem tudsz szülni, az még elég friss dolog, nem lennének esetleg más alternatívák, amiket még kipróbálhatnátok (lombik, beültetés)? Fizikai, de akár pszichés oka is lehet a meddőségnek, ha esetleg ez is szóba jöhet, érdemes akár ennek is utána járni.
Bárhogy is döntetek, sok sikert és kitartást nektek!
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, és bocsi a késői reakcióért!
Ez a "nemrég derült ki" ez sajnos arra vonatkozott, hogy többéves próbálkozás, többéves vizsgálatok, sok orvos, lombik és az utolsó vizsgálatok után nemrég végleg feladtuk a reményt, mert szeretnénk viszonylag fiatal szülők lenni, és sajnos több orvos is megerősítette, hogy hiába várnánk a csodára még évekig. Szóval igen, eldöntöttük biztosra az örökbefogadást.
A körülményeink rendben vannak - házaspár vagyunk, 29-31 évesek, stabil munkahellyel, átlagos jövedelemmel.
Valaki írt a nagyobb gyerekekről - mi mindenképpen kisbabát szeretnénk, minél fiatalabbat, még ha többet is kell várni rá.
Amúgy további érdeklődések után kb. 8-12 hónapot mondtak nekünk, remélem, hogy annyi idő alatt tényleg sikerül, bár tudom, hogy a korunk miatt még nem vagyunk elkésve. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!