Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Hány éves kórtól lehet gyermek...

Hera Way kérdése:

Hány éves kórtól lehet gyermeket örögbefogadni? Gondolok ezalatt csecsemőre vagy kisgyermekre.

Figyelt kérdés

2014. márc. 22. 07:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 1 örökbe fogadott lány vagyok és szeretnélek erről a tervedről lebeszélni mert annak ellenére hogy ez 1 nagyon szép gondolat ugyan akkor nagyon veszélyes is.Az első és talán a legnagyobb probléma a hogyan mondjam meg a gyerekemnek hogy nem én szültem kérdés.A saját példámról tudom azt h nem jó ha a szülő eltitkolja mert előbb utóbb úgy is kiderül.Ha nem te mondod el neki akkor el mondják a "jó akaróid" és az komoly érzelmi gondokat okoz a gyermek jövőbeni életébe.Nálam ez történt.A pap mondta meg hittan órán az egész iskola előtt hogy a szüleim nem a szüleim.Ennek következtében a hitemet nem csak a vallásba vesztettem el hanem az emberekbe és főleg a szüleimbe akik hazugságba akartak felnevelni.Az iskola társaim csúfoltak szekáltak ez miatt.7 évesen az öngyilkosságba menekültem.Igaz azóta is a szüleimmel élek de még mindig nem bocsátottam meg hogy hazudtak nekem így sajnos eléggé meg van romolva a kapcsolat köztünk.A másik komoly probléma amivel szintén szembesültem és ha örökbe fogadsz 1 gyereket több mind valószínű h te is szembesülni fogsz a megakarom keresni a vér szerinti családomat dologgal vagy a 15 év után kopogott be az ajtónkon a gyermekem igazi anyja.És hidd el mind nevelő szülőt mind gyermeket egyaránt megviselne.A kisebb gond amivel szembesülnöd kell még a gének amiket a vér szerinti családjától örökölt a gyermek.

2014. ápr. 9. 12:19
 12/13 anonim ***** válasza:
Ha mégis úgy döntenétek hogy ennek ellenére örökbe fogadtok ne csecsemőt hanem 4-5 éves korú gyereket.Mert az már nagyjából fel tudja fogni hogy mi is történik vele.Tud különbséget tenni az intézet és a család között.Tud benneteket mind szülőket értékelni becsülni.A másik fontos dolog hogy magatokat is megkímélitek attól hogy hogyan mondjátok el neki h nem ti vagytok a szülei meg a vipera nyelvű szomszédoktól is akik már csak rossz indulatból is kikotyogják. Amit még fontos megemlítenem bár ez nem az én családomba történt de ismerőseimmel hogy rá ment a házasság arra hogy örökbe fogadtak 1 gyereket. Tehát mindenféle képpen nagy kockázatot vállaltok ha tényleg bele vágtok.
2014. ápr. 9. 12:36
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ, így már mindjárt másképpen látok, bár az igaz, hogy nem könnyű elmondani egy gyermeknek a dolgot, ezért is van, hogy több a gyermek, mint a csecsemő örökbefogadás, a másik oka pedig az, hogy a csecsemőkre bizony többet kell várni, legalább is én azt hallottam az osztálytársamtól, akit úgy szint örökbefogadtak.
2014. ápr. 21. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!