Örökbefogadás: Mennyi időt kell várni ha valaki nem ragaszkodik csecsemőhöz, hanem 2-3 éves gyereket is szívesen vállalna? (Zárt örökbefogadás)

Figyelt kérdés

2012. máj. 18. 15:56
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Általában sajnos éveket.
2012. máj. 18. 16:04
 2/5 A kérdező kommentje:
Nagyobb gyerekre is ennyit kell várni? Kisbabákra tudom, hogy sokat, ezért (is) nem picike mellett szól a döntés.
2012. máj. 18. 16:09
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Akkor gyorsabb valamivel a dolog, ha nem ragaszkodtok ahhoz hogy milyen nemű legyen, illetve ha elfogadtok mondjuk cigány babát is.
2012. máj. 18. 16:35
 4/5 puma17 válasza:
100%
engem örökbe fogadtak és egyszer rá kérdeztem mennyi idő volt és nekem 5 évet mondott anyukám. Jó ez nem most volt már 18 éves vagyok.. lehet már gyorsabb egy ilyen
2012. szept. 2. 18:29
 5/5 anonim ***** válasza:

Az örökbefogadás folyamata Magyarországon általában hosszabb időt vesz igénybe, mint más országokban. Ha valaki nem ragaszkodik a csecsemőhöz, hanem 2-3 éves gyereket is szívesen vállalna, akkor az örökbefogadási folyamat hossza változó lehet.

Általában az örökbefogadás folyamata 1-2 évig is eltarthat Magyarországon. Ebben az esetben az örökbefogadóknak először meg kell jelenniük a gyámhivatalban, majd el kell végezniük a kötelező tanfolyamokat és pszihiátriai vizsgálatokat. Ezután az örökbefogadóknak ki kell választaniuk egy gyermeket, ami szintén hosszabb folyamat lehet.

Az örökbefogadóknak tehát türelmesnek kell lenniük és felkészülniük arra, hogy az örökbefogadási folyamat hosszabb időt vehet igénybe, különösen ha nem ragaszkodnak csecsemőhöz és inkább idősebb gyermeket szeretnének örökbe fogadni.

máj. 28. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!