Mi az örökbeadásnak a módja?

Valóban a legcélszerűbb a védőnőnél érdeklődni, ő pontosan el tudja mondani a lehetőségeidet.
Egyébként szerintem két fő lehetőséged van:
-simán "otthagyod" a kórházban (nyilvan ebben az esetben is jelezd előre a szándékodat, mert gondolom van némi papírmunka, le kell róla mondanod hivatalosan, hogy szegény mihamarabb örökbeadható legyen, ne vesszen el a rendszerben - úgyis téged zaklatnának vele utána is)
-felkeresel egy alapítványt, aki foglalkozik nyílt örökbefogadással, és ők összehoznak a lehetséges örökbefogadó párokkal, meg gondolom a hivatalos ügyek intézésében is segítenek szülés után.
Én amúgy utóbbit választanám, egyrészt megnyugtató lenne tudni, hogy számomra szimpatikus emberekhez kerül, ha már én nem tudok gondoskodni róla, másrészt hiába tilos fizetni a gyerekért, apróságokat lehet elfogadhatsz tőlük, mondjuk egészséges ételek stb., amik a baba megfelelő fejlődését szolgálják, ha te ezt egyébként anyagilag nem engedheted meg magadnak.

Kívülállóként végignéztem egy örökbeadást.
A gólyahír alapítványt felkereste az anyuka. Volt egy elbeszélgetés, miért döntött így , hogy halad a terhesség, milyen örökbeadást szeretne, stb. Borzasztó kedves volt vele a hölgy. Tényleg. Nem ez a lenéző, beszólogató beszélgetés volt.
Vissza kellett menni rá pár napra, akkor írták meg a papírokat.
A terhesség végére találtak egy párt, velük is volt egy találkozó. Ott is tisztázták ki mit szeretne.
2héttel elöbb befektették az anyukát, probléma volt.
szülés nél megkérdezték, szeretné-e látni a babát? nem. Így vitték is egyből az új szülőknek.
Az alapítvány intézett mindent.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!