Mi az örökbeadásnak a módja?

Figyelt kérdés
15hetes terhes vagyok, kilátástalan családi és anyagi helyzet miatt mivel sajnos elvetetni már nem tudom, szeretném majd örökbe adni a gyereket. Mi ennek a módja illetve mikor kell elkezdeni intézni?
márc. 25. 14:14
 1/8 anonim ***** válasza:
96%
A védőnő a te konkrét helyzetednek megfelelően fog ebben segíteni, fordulj hozzá.
márc. 25. 14:16
 2/8 anonim ***** válasza:
90%
Keress fel egy örökbefogadással foglalkozó alapítványt.
márc. 25. 14:22
 3/8 anonim ***** válasza:
95%

Valóban a legcélszerűbb a védőnőnél érdeklődni, ő pontosan el tudja mondani a lehetőségeidet.

Egyébként szerintem két fő lehetőséged van:

-simán "otthagyod" a kórházban (nyilvan ebben az esetben is jelezd előre a szándékodat, mert gondolom van némi papírmunka, le kell róla mondanod hivatalosan, hogy szegény mihamarabb örökbeadható legyen, ne vesszen el a rendszerben - úgyis téged zaklatnának vele utána is)

-felkeresel egy alapítványt, aki foglalkozik nyílt örökbefogadással, és ők összehoznak a lehetséges örökbefogadó párokkal, meg gondolom a hivatalos ügyek intézésében is segítenek szülés után.

Én amúgy utóbbit választanám, egyrészt megnyugtató lenne tudni, hogy számomra szimpatikus emberekhez kerül, ha már én nem tudok gondoskodni róla, másrészt hiába tilos fizetni a gyerekért, apróságokat lehet elfogadhatsz tőlük, mondjuk egészséges ételek stb., amik a baba megfelelő fejlődését szolgálják, ha te ezt egyébként anyagilag nem engedheted meg magadnak.

márc. 25. 14:28
 4/8 anonim ***** válasza:
97%

Kívülállóként végignéztem egy örökbeadást.

A gólyahír alapítványt felkereste az anyuka. Volt egy elbeszélgetés, miért döntött így , hogy halad a terhesség, milyen örökbeadást szeretne, stb. Borzasztó kedves volt vele a hölgy. Tényleg. Nem ez a lenéző, beszólogató beszélgetés volt.

Vissza kellett menni rá pár napra, akkor írták meg a papírokat.

A terhesség végére találtak egy párt, velük is volt egy találkozó. Ott is tisztázták ki mit szeretne.

2héttel elöbb befektették az anyukát, probléma volt.

szülés nél megkérdezték, szeretné-e látni a babát? nem. Így vitték is egyből az új szülőknek.

Az alapítvány intézett mindent.

márc. 25. 14:44
 5/8 anonim ***** válasza:
54%
Én nem adnám be a rendszerbe, hanem nyílt örökbeadás keretein belül intézném
márc. 25. 15:12
 6/8 anonim ***** válasza:
93%
Csak kiegészíteném amit a többiek írtak, ha esetleg a titkos örökbeadást választanád inkább, akkor a helyi TEGYESZ-hez kell bemenned és ők segítenek neked mindenben. Amúgy ők is foglalkoznak nyílt örökbe adással is, de az alapítványok, csak nyílt örökbeadással foglalkoznak. öf. szülő vagyok, nyílt öf-sal lett a fiam, ha kérdésed van nyugodtan írj privit, segítek amiben tudok.
márc. 25. 15:37
 7/8 anonim ***** válasza:
24%
Aki csak " ott hagyja a korhazban" azok a babak honapikig ott is maradnak. Mert neveloszulokhoz kerulnek. Nem veszik ki oket az agybol mert akkor utana igenyelni fogjak. En is inkabb egy nyilt orokbefogadast keresnek. Vagy egy csaladot akik szamomra kedvesnek tunnek, az apukaval irnek egy apadagi nyilatkozatot es lemondanek a szulesnel rola es az uj csaladhoz kerulne
márc. 25. 16:37
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek.
márc. 27. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!