A tegyesz Miért ellenzi a nevelőszülői örökbefogadást, mikor külföldön sok helyen ez pont fordítva van?

Figyelt kérdés
Sok gond egy csapásra megoldódna: sok elhelyzésre váró gyereknek lenne helye, rövidülne az örökbefogadára várók listája és főleg a gyerekek életében lenne egy újabb trauma, állandóság lenne.

jan. 18. 10:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%

– Mester, mi lehet a boldogság titka?

– Ne vitatkozz idiótákkal.

– Én nem hiszem, hogy ez lenne a titok.

– Igazad van – mondta a mester…

Szóval kedves 10-es: igazad van...

(mellesleg nem velem vitatkoztál eddig :D én voltam a 6-os aki öf szülő és most írok csak megint :D és utoljára is.. :) )

További szép napot :)

jan. 21. 01:58
 12/20 anonim ***** válasza:
32%
Már egyre többször titkos a nevelőszülő címe és ki van jelölve egy kapcsolattartási helyiség, hogy ne zaklassák őket a vérszerinti szülők. Szerintem is kellene engedni, amennyiben az a legjobb a gyereknek, bár a tavalyi botrány azért volt gáz, mert beismerték a nevelőszülők, hogy igazi szülőnek tartotta őket a kisfiú. Gyakorlatilag nem tartották be azt a szakmai ajánlást, hogy felkészítik a gyereket az örökbeadásra. Érthető a szankció, de át kellett volna gondolni, hogyha a gyerek így tudja, akkor rájuk kellett volna hagyni, hogy ne érje trauma a gyereket. Már úgyis mindegy alapon.
jan. 21. 07:37
 13/20 A kérdező kommentje:
6: örökbefogadó szülő vagyok és nevelőszülő is, tehát szerintem sokkal többbet látok belőle és nem tetszik, amit látok, mert nem gyerek érdekét nézik csak a piti kis kimutatásaikat, hogy milyen jól elintéznek mindent.
jan. 22. 13:16
 14/20 anonim ***** válasza:
Első hozzászóló: Miről szólt a cikk? Át tudnád linkelni, ha még megtalálod?
márc. 12. 21:04
 15/20 anonim ***** válasza:

a 3-hoz hasnolóan gondolkodóknak:

[link]

ápr. 5. 12:09
 16/20 anonim ***** válasza:
Igazából vannak nevelőszülői örökbefogadások.
júl. 24. 08:42
 17/20 anonim ***** válasza:

#14, [link]

A nevelőszülőnél csecsemőkora óta nevelt négyéves örökbeadhatóvá vált, találkozott is szülőjelöltekkel. A találkozó során egy félreértés miatt a nevelőszülőket azzal vádolták, hogy az örökbeadást akadályozzák és ezért szinte egyik napról a másikra áthelyezték a gyereket egy másik nevelőszülőhöz, mindenféle felkészítés, ismerkedés stb. nélkül. Ez engem azért háborít fel, mert ilyen gyorsan áthelyezniegy gyereket fölöslegesen nagy trauma neki, függetlenül attól, hogy amúgy az áthelyezés indokolt volt-e, és a nevelőszülő esetleg mit hibázott (itt például az nem volt szakszerű a részéről, hogy a gyerek nem tudta, hogy nem a nevelőszülő az anyja, legalábbis ezt írták). Nyilván ha a gyerek élete, egészsége van veszélyben, az más, de itt nem erről volt szó.

júl. 24. 09:24
 18/20 anonim ***** válasza:

15. oké. ezzel nincs is gond, tök jó.

De azt értsd meg, hogy sok gyerekről nem önként mondanak le, hanem elveszik, esetlegesen az újszülöttet haza sem engedik. Én komolyan nem hiszem el, hogy nem értitek mi a gond. Vagy csak nem láttatok még, nem tapasztaltatok még igazi telep cigányságot. Még akkor sem akarnád, hogy tudja, hol laksz, ha a gyereke tanára lennél, nem ám, ha (az ő olvasatukban) elvetted tőle a gyerekét.

De mondom, kívánom, hogy az ilyen elvakultak megkapják a Kalányos Pistike 8. gyerekét. Csak akkor is legyetek ilyen határozottak ;)

(volt esetem, ahol épp olyan területre vitték az újszülöttet, ahol valami sógor-koma-jóbarátja lakott az ilyen szülőnek, odamentek cirkuszolni és rágyújtották a nevelőszülőkre meg a családjukra a házat. Ő ott vissza is adott mindenkit. De persze, ez is csak mese, mert ilyen emberek nincsenek, ugye? )

júl. 24. 10:07
 19/20 anonim ***** válasza:

#18, továbbra sem az a probléma, hogy nem adták a nevelőszülőnek örökbe a nevelt gyereket. Hanem hogy 0 felkészítéssel, fölöslegesen traumatizálva áthelyezték. Ha úgy döntenek, hogy át kell helyezni, oké, de szerintem az lenne a normális, hogy először megismerkedik a gyerek az új nevelőszülővel és pár ilyen alkalom után költözik át. Vagy legalább pár héten át fel van készítve hogy ez lesz.

Vagy szerinted az a legjobb a gyereknek, ha egyik napról a másikra elszakítják attól, akit ő itt ráadásul vérszerinti anyjának hitt? Szerintem az ügyben nyilatkozó pszichológusok nem ezt mondták.

júl. 24. 13:16
 20/20 anonim ***** válasza:
19, ebben egyetértünk. de a fő kérdés nem ez volt.
júl. 24. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!