Ki mennyi ideig várt az örökbefogadott gyermekére? Hogyan sikerült, magánúton, TEGYESZ által, vagy alapítványtól?
Negyedik éve várunk már. :(
Még egyetlen kiajánlásunk sem volt, országos listáról sem, pedig 0-4 év a korhatár, sem nemi, sem származási kikötésünk nincsen, betegségek terén is elfogadók vagyunk. Egyszerűen annyi a várakozó, hogy nem megy gyorsabban. Borzasztóan elkeseredett vagyok már. Nyílt, magánutas örökbefogadásra is nyitottak lennénk, próbálkoztunk is többször, de mindig az lett a vége, hogy a kismama pénzt szeretett volna a gyerekért cserébe, de mi nem megyünk bele illegális dologba, szóval vissza kellett lépnünk.
Nektek hogyan sikerült, mennyit vártatok és ha magánúton lett gyermeketek, hol és hogyan ismertétek meg a vér szerinti anyukát?
Köszönöm a válaszokat előre is.
Én szerencsére nem vagyok érintett, csak egy ismerős család.
Ott is vártak néhány évet, talán négyet nem.
Egy alapítványon keresztül sikerült nekik. Nyílt örökbefogadás volt, újszülöttet kaptak, már a kórházból ők vitték haza. És egészséges volt, továbbá nem cigány. Róluk sem feltételezem, hogy bármilyen illegális dologba belementek volna. Utána egy másik férfitól ismét terhes lett az a lány, azt a gyereket már automatikusan nekik ajánlották.
Ismerősömék Veszprém megyében 2,5 éves kisfiút 11 hónap alatt kaptak. Nem magánutas volt.
A másodikat már még gyorsabban.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Ezek szerint csak mi vagyunk valamiért ilyen szerencsétlenek. :(
#5,
Pest megyében. Tudom, hogy itt van a legtöbb várakozó, de nem kellene, hogy ez számítson, mivel az országos listán is fenn vagyunk. :(
Persze tisztában vagyok vele, hogy bizonyos mértékben szerencse kérdése is, hogy kinek meddig kell várnia és rengeteg tényező befolyásolja a dolgot, de akkor is egyre elkeseredettebb és türelmetlenebb vagyok már. :(
Fogalmam sincs, mit csinálhatnék a tehetetlen várakozáson kívül. :(
Szia!
Tudom szörnyű a várakozás mert mi benne voltunk.
Békés Megye ahol várakoztunk így is nagyon sokat vártunk.
5 évet vártunk.
Tavaly lett volna kiajanlás de nem voltunk beoltva így az nem teljesült.
Most májusban lett meg a kislányunk akit 2 hetesen hoztunk haza.Most.lesz 7 hónapos.
A világ legjobb döntése volt ő nekünk
Kitartást kívánok nektek.
"Tavaly lett volna kiajanlás de nem voltunk beoltva így az nem teljesült."
Tényleg ezen múlt, hogy nem voltatok beoltva? Mi volt a hivatalos indoklás, ez mitől volt kizáró ok akkor, ha később már nem?
Tavaly nyáron még tombolt a COVID.A kórházba csak oltással lehetet bemenni,bentartozkodni.
Újszülött lett volna..
Most úgy volt, hogy hívtak a Tegyegy -tól, hogy lenne újszülött kislány (2 napos volt akkor a picur) csütörtök volt másnap hívtam az ügyintézőt hogy elfogadjuk vagyis szeretnénk látni a picurt.
Hétfőn elmondták amit lehetett róla tudni aztán mentünk a kórházba.1 nap gondolkodási időt kaptunk.Csütörtökön feküdtem be hozzá vasárnapig Következő héten kedden hoztuk végleg haza.
7 -es voltam
Köszönöm a válaszod! Így már értem, amellett, hogy abszurd, hogy egy pár ezért essen el az örökbefogadástól. De biztos a Sors is úgy akarta, hogy az a kislány kerüljön hozzátok, aki idén májusban a gyermeketek lett. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!