Örökbefogadnátok olyan újszülöttet, akinél nagy esély van rá, hogy enyhe fokú autista?
Asperger-szindróma?
(5. vagyok, nem a 6.)
10, blabla
Durván 20 éve diagnosztizálnak Mo-n enyhén èrintetteket is
Tehát genetika.
Így valóban van esély rá.
Attól függ, a többiek milyen szinten érintettek.
Ha tényleg enyhe, és tudnak teljes életet élni, akkor igen.
"Durván 20 éve diagnosztizálnak Mo-n enyhén èrintetteket is"
Egyrészt a nagybátyám 20 éve halott, másrészt nem feltétlen megy el mindenki diagnosztikára, mégha gyanus is a dolog, mert nem feltétlen van jelentösége.
Másrészt meg eleve nem MO-on élünk, itt fejlettebb a hozzáállás meg a diagnosztika, mint MO-on.
"nem feltétlen megy el mindenki diagnosztikára, mégha gyanus is a dolog"
Nem diagnosztizált = csak szerinted az = valószínűleg nem az.
Nagy divat lett manapság mindent azzal magyarázni, hogy"biztos, autista", holott cseppet sem jó dolog.
Autista gyereket nevelnek.
17-tel értek egyet. Nagyon karos, hogy sokan a furcsa kicsit eltérő emberekre ramondogatjak hogy asperger.
Kérdező, ha valaszthattam volna, neurotipikus gyereket szerettem volna. Kimaradok nagyon sok mindenből, mert a gyerekemmel nem lehet szinte sehova menni, vagy külön rakeszulest igényel. Viselkedésével folyton megbotrankoztatja a környezetet, ezért sok helyről "kikozositenek" mert nem értik az autizmust.
De az én gyerekem sok szeretetet is tud adni, szerencsére bujos, olelget.
O enyhének számít, valószínűleg átlagnál nagyobb IQval ami később segít neki hogy kompenzaljon (és depressziós legyen :( ).
Na de visszatérve a helyzetedre: ha teheted menj el találkozni autistat nevelő szülőkkel. Nézd meg hogy élnek, beszélj veluk. Kicsit lásd reálisan milyen áldozatokat igényel ha ő más.
Nem írtad kisfiúról vagy kislányról van e szó, de három érintett testvernel tenyleg nagy az esélye...
17-es: ahoyg korábban írtam, a család több tagja autista (diagnosztizált) a nagybátyám az, aki valószínüleg szintén az volt, csak öt nem vizsgálták ki.
De ha legalább három családtag van, aki ténylegesen autista, akkor elég jól be lehet saccolni, hoyg a negyedik, kicsit "furcsa2 családtag is az, mivel a megfelelö viselkedési formák fordulnak elö nála is.
Viszont éppen azért, mert nála nem volt bizonyított, ezért használtam a feltehetöen szintén autista kifejezést.
Szóval nem mindenkire rámondom, hanem csak nagyon nagy valószínüséget említettem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!