Gyermek örökbefogadása külföldről egyedülálló nőként?
Nálam a szülés, ezáltal a lombik program sem lehettséges mielőtt valaki elkezdené mondogatni, hogy szülljé inkább...
Mivel egyedülállóként kisebb csoda kell ahoz, hogy az országban gyermeket fogadhasson örökbe az ember ezért arra gondoltam külföldön lenne esélyem még ha hosszadalmas is a procedúra és rengeteg feltételnek kell megfelelni. Az számomra mindegy lenne milyen nemzetiségű, nemű, bőrszínű, akár beteg vagy egészséges, csak az lenne a lényeg, hogy majd boldog lehessen.
#10 Nem tudom, tisztában vagy-e a jelenlegi magyar örökbefogadási rendszerrel, de a kommented alapján feltételezem, hogy nem.
A magyar rendszer előnyben részesíti a házaspárokat, ami azt jelenti, hogy amikor egy gyerek örökbeadhatóvá válik, először megnézik, hogy van-e olyan házaspár, aki ilyen gyerekre várakozik (kor, nem, származás és egészségügyi szempontból). Ha igen, akkor őket keresik meg. Az egyedülállókat csak akkor értesítik, ha a házaspárok mind visszautasították a gyereket, tehát másképp nem tudna családba kerülni, csak ha egy egyedülálló fogadja örökbe. Különben maradna állami gondozott, vagy szerencsés esetben külföldre kerülne, de ez lelkileg nagyon megterhelő egy kisgyereknek, még ha első hallásra jó megoldásnak tűnik is.
Tehát a kérdés nem az, hogy a gyereknek jobb-e ha két szülője van, mintha csak egy. Hanem az, hogy jobb-e, ha van szülője mintha nincs. Az egyedülálló örökbefogadók nem a pároktól "veszik el" a gyerekeket, hanem olyan gyerekeknek biztosítanak családot, akik házaspároknak sajnos nem kellettek. A jelenlegi törvénymódosítással azt próbálják elérni, hogy az egyedülállók még nehezebben, vagy épp egyáltalán ne tudjanak örökbefogadni. Szerinted ennél a döntésnél mi lenne ezeknek a gyerekeknek az érdeke?
11 köszi, nem olvastam végig.
Egyszer végigcsinàltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!