Ti hogy fogadtatok örökeb gyereket, mennyi gyereket fogadtatok örökbe, örökbefogadás hogy történt?
Konkrétan mire vagy kíváncsi?
Röviden:
Mi 2 kisfiút fogadtunk örökbe. Az egyiket 20 éve, akkor 16 hónapos volt. A másikat 10 éve, 9 hónapos korában.
Mindkettő a TEGYESZ-en keresztül történt titkos örökbefogadással. 1 év, 1 hónapot vártunk rájuk. (Ma már hosszabb a várakozási idő).
Előtte környezettanulmány, pszichológiai alkalmassági és egy felkészítő tanfolyam volt.
Ha szeretnél még tudni valamit, írj privit. Szívesen segítek, ha tudok.
1-es vagyok.
Hú, így hosszú lesz ám.
Azért fogadtunk örökbe, mert nekem nem lehetett sajátom (6 sikertelen inszem., és 2 lombik után döntöttünk az öf.mellett). A folyamatot megelőző történéseket leírtam. Mikor mi kerültünk sorra, vagyis "megtalálták" nekünk a gyereket, levélben értesítettek. Be kellett mennünk a TEGYESZ-be, ott megmutatták a róla készült fotót. Az alapján eldöntöttük, szeretnénk-e meglátogatni. Mindkét esetben igent mondtunk. Első látogatás félóra volt (tanácsadó, gyám jelenlétében), ekkor kaptunk 2-3 napot dönteni. Nekünk nem kellett gondolkozni, mindkét esetben éreztük: "igen, ő az!". 1 hét folyamatos látogatás után hazahozhattuk őket. 1 hónap "próbaidő" következett, ezalatt 2x jöttek ki ellenőrízni, hogy hogy illeszkedik be a gyerek a családba. 1 hónap után lett jogilag is a miénk, vehette a férjem a nevére, és kapott új születési anyakönyvi kivonatot a mi adatainkkal. Mindkettő nevelőszülőknél volt.
A nagyobbik már elmúlt 20 éves, a kicsi 10. Mindketten a kezdetektől tudják az igazat, emiatt teljesen természetes számukra. Ők ezt élik meg természetesnek, míg a vérszerinti gyerekek a születésüket.
Nyílt öf. alapítványokon keresztül zajlik. Ott találkozik az örökbeadó ès az örökbefogadó. Ez utóbbi a szülésnél is bent lehet, és a kórházból ő viszi haza a babát. 6 hét múlva megkérdezik az örökbeadót, hogy megerősíti-e a lemondó nyilatkozatot. Ha igen, jogilag is az örökbefogadó szülőké lesz a baba. Ha nem, akkor vissza kell adniuk a vérszerinti anyának. Emiatt a nyílt öf.rizikósabb.
Kihagytam valamit? Ha igen, kérdezz.
Így is hosszú lett, bocsi.
Ja, azt talán kihagytam, hogy nem ragaszkodtunk magyar gyerekhez. A nemet sem határoztuk meg. 0-3 éves korig írtuk be az életkort.
A nagyfiunk szőke hajú volt piciként (most világos barna), kékeszöld szemű, fehér bőrű, de az anyja roma. Ez véletlenül derült ki.
A kisebbik szüleiről nem tudunk semmit. Ő viszont kreol bőrű, barna haj, barna (majdnem fekete) szem. Valószínű, roma származású. A temperamentuma adott hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!