Ismertek olyat aki maganutas örökbefogadásnál fizetett az anyának? Nem a gyerekért csak "hálából"

Figyelt kérdés

Tehát, nem a gyerekért fizetett, csak az anyának pénzre volt szüksége és ő adott párszor nagyobb összeget. Ha kiderülne, (de ismétlem tényleg nem a gyerekért az már akkor még volt beszélve stb)

lenne belőle valami?

2019. dec. 16. 10:08
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 9-es. Engem örökbefogadtak. Kicsit sajátos helyzet, mert a nő, aki megszült távoli rokona anyukámnak. Így én is ismerem, bár szerencsére nem gyakran találkozunk. Anyuék segítették őt anyagilag, ahogy csak tudták, mert konkrétan egy rozoga putriban lakott a négy féltestvéremmel annyi pénzből, amit utánuk kapott. Ennek ellenére sosem éreztem úgy, hogy anyuék megvettek. Akkor is ők lettek volna a szüleim, ha egy fillért nem adnak annak az asszonynak, mert ha nem nekik ad, akkor intézetbe, mindegy volt neki. Én mindig úgy gondolok a szüleimre, mint akik megmentettek.
2020. jan. 4. 12:53
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Az esetek többségében nem ez történik, hanem a magzat védelme érdekében kéregetnek fűtésre, vitaminokra, azt meg nem ellenőrzi senki, hogy amúgy lenne-e rá, meg hogy arra költi-e. Aki lemond a gyerekéről, az hatalmas és nehéz döntést hoz. Könnyen úgy fogja érezni, hogy őt megilletné a kárpótlás. Ha a javadra mond le, akkor könnyen feléd indul majd kárpótlásért, függetlenül attól, hogy rászorul-e ténylegesen. Te magad is mindent el akarsz követni, hogy jól és biztonságban nőjön a magzat.

A gond ott kezdődik, hogy tanfolyamon elmondják, aztán másik fülön ki is megy, hogy ilyen esetekben keresd fel a gyámügyet! Ők beszélnek vele, elmondják neki hivatalosan is, hogy amire készül, azt gyermekkereskedelemnek nevezzük, és hogy ők fognak segíteni a magzatnak, bármi probléma is adódjon. Ezt kellene megértenetek.

2020. jan. 4. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!