21 hónapos gyerkőc mitől ébredhet altatás után 30-40 perccel fel?
Figyelt kérdés
Kiskorába is csinálta, semmihez sem tudtuk kötni.Viszont akkor könnyű volt megnyugtatni.Most egy hete kezdte újra és mindig 30-40 perccel altatás után ébred vagy negyed óráig nyugtatni kell ,hogy vissza bírjon aludni, néha tovább is.Sokszor úgy néz ki az ,,elején" mintha fent se volna.Legalábbis lassabban reagál, de mondjuk magamból kiindulva én se azonnal térek magamhoz alvás után.Szóval nem tudom.Van valaki aki hasonlóan jár? Mi okozta, ha esetleg kiderült?2019. júl. 18. 21:15
1/5 anonim válasza:
Az én fiam is csinálja, afféle riadásnak hívom, de nem a klasszikus fajta, mert ő is magánál van. Őt egyedül egy kis tápszerrel lehet megnyugtatni és visszaaltatni. Annyit figyeltem meg, hogy a következő esetekben kb 95% az előfordulás : nem aludt délben vagy kevesebbet egy óránál, beteg, fogzik, túl sok inger érte, akár egymás utáni napokon, egyéb trauma. Pl nálunk két nap kórház nagyon dúrván előhozta, pedig akkor már nagyon régóta nem riadt csak nappal. Akkor 1,5-2 hónap volt mire helyre rázódott.
2/5 anonim válasza:
Én ezt a 21 hónapot nem értem. Majdnem két éves!
4/5 A kérdező kommentje:
Első köszönöm a válaszod.
2-3 válaszolók.Igen írhatnám azt is hogy jövőre lesz három éves vagy jövő ilyenkor már elmúlik két és fél éves..Érdemi választ nem nagyon sikerült hozzá tennetek, de mindenképp köszönöm a részvételetek és értékeltem is a válaszotok ,,hasznosságát".További kellemes napot nektek is.
2019. júl. 19. 10:22
5/5 anonim válasza:
Kevés az infó, lehetséges a pavor:
"Az éjszakai felriadás, szaknyelven pavor nocturnus, vagy „pávor”, a gyermekeket érintő alvási zavarok közé tartozik"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!