Testvér féltékenység. Hogy csinálod hogy mindkettőjük megkapja a figyelmet?
Még annyit fűznék hozzá, hogy a nagyobbat mindig vedd előle. Így nem érzi elhanyagolva magát. Pl ha lassan etetés van a kicsinél, előbb kerdezd a nagyot, vagy készíts neki ételt.
Ha alszik a baba, akkor a naggyal foglalkozz, ha pedig apuka hazaér, neki lepasszolod a kicsit és elmentek a naggyal csavizni, akár egy fagyira. Legyenek közös dolgaitok.
Mindig tartsátok szem előtt, ahogy a kicsi érkezett később a családba, neki kell beleszoknia abba, hogy nem ő a legelső, és nem a nagyot kitúrni egy baba érkezése miatt.
Nálunk bevalt.
Mennyi a korkülönbség? Milyen idősek?
Én sosem tudtam pontosan ugyanannyi időt ráfordítani külön-külön, de szerencsére nem is kellett. Az első hónapokban amikor a kicsi többet aludt, sokkal több idő jutott a nagyra/nagyokra, később egy kicsivel kevesebb.
De egy idő után ki tudod/tudjátok alakítani úgy a napjaitokat, hogy mindenkinek megfelelő legyen.
Szerintem kell néha a segítség, hogy ne legyen probléma, amíg kettő gyerek van, elég a férj, háromnál vagy többnél érdemes a rokonokat vagy fizetett embert igénybe venni időnként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!