Ki hogy vette eszre hogy a kisgyerekenek vashianya van?
Azért a vashiány nem olyan gyakori gyereknél, és több 10 millió vegetáriánusan nő fel, vagy azért nem eszik húst mert nincs rá pénz.
Komoly tünetei vannak, gyengeség fáradtság , sápadtság de ha te vashiányos vagy akkor pontosan jól tudod tüneteket.
Azért ilyen kósza ötlet miatt remélem nem akarod szúrkáltatni a gyereked.
Az enyém már nem kisgyerek, hanem kamasz, és most derült ki, hogy vashiányos. Semmi baja nem lesz, ha csináltattok egy vérképet, nem kell megvárni, hogy rosszabba legyen. Nekem is előbb kellett volna lépni, de későn jutott eszembe a lehetőség, mikor visszaemlékeztem, hogy én is ilyen voltam ennyi idős koromban, de engem nem vizsgáltattak ki a szüleim, ezért csak akkor derült ki, mikor a fiammal terhes lettem. Akkor meg már a sima vastabletta nem segített, injekcióra kellett járnom hetente 2x. Ezért én most elvittem a lányomat, és be is bizonyosodott, hogy nagyon erősen vashiányos.
A legerősebb tünete a nagyfokú aluszékonyság volt.
Sápadt volt. De fokozatosan lett ilyen kis sápadt, meg eleve nagyon világos bőrű, a gyerekorvos 1 éves státuszon adta a vérvétel beutalót. Szóval nem mindig olyan feltűnő. Rokonok akik nem mindennap látják talán inkább észreveszik. Nagyon sokat volt beteg és az étvágya se volt jó.
A kicsi sokkal kevesebb húst evett és nem volt vashiányos egyébként sose. Volt vérvétele más miatt.
Tényleg nem lehet túl gyakori a vashiány. Nálunk felszívódási zavar okozta a nagynál. A kicsinél minden gyanús volt már időben szóval nála nem volt gond felszívódással, időben kezdett diéta miatt. (Tejfehérje és fruktóz amúgy)
2. válaszoló azt hittem én írtam a válasz elejét. Szintén nem vizsgáltattak ki és terhesen súlyos lett vérszegény is lettem...
Ha a fiamnál jelentkezik viszem orvoshoz. Kérdező ugyan az a tűnete, mint egy felnőttnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!