Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mióta gyártanak wc szűkítőket?

Mióta gyártanak wc szűkítőket?

Figyelt kérdés
És amíg nem gyártottak, hogy oldották meg a kisgyerekek a normál méretű wc használatát? Hány éves korukig biliztek, és mikortól jártak a wcre?

2019. máj. 30. 21:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
24%

Èn még eldobahot pelenka elött születtem, így anyáinknak az volt a jó, ha minél elöbb szoba tiszták lettünk.

Anyósom szerint a férjemék már 1 évesen szobatiszták voltak.

Sógorom gyerekorvos, és mikor elmeséltem neki, hogy ö bizony 1 évesen már bilin ült, akkor tökre kiakadt, hogy pedig az ö annyja ilyet nem tehetett velük... Pedig De, vagy is ezt nekem anyósom mesélte... Igazából érthetö is volt, mert a pelenka mosás iszonyat sok munka volt, a nagyanyáinknak meg még mosogépük sem volt...

Nekem mindegyik lányom kb 2 hónapot járt wc szükítöre, aztán csak a nagy wc-re akartak menni.

2019. máj. 30. 21:28
 2/11 anonim ***** válasza:
79%

Elsö vagyok.

régen mikor még kinti pottyantós wc-k voltak, mindenhol volt ágytál az éjszakai ügyekhez, így gondolom a kicsi gyerekek évekig ezt használták.

2019. máj. 30. 21:29
 3/11 anonim ***** válasza:
35%
Mivel a hagyományos pelenka a gyereknek is kényelmetlenebb, hamarabb szobatiszták lettek a gyerekek szülői erőszak nélkül is (már persze amelyik gyerek biológiailag alkalmas volt rá, mert ez nem mindenkinél fejlődik ki olyan korán).
2019. máj. 30. 21:35
 4/11 anonim ***** válasza:
51%
Ami a szűkítőket illeti: a pottyantósokon emlékeim szerint kisebb szokott lenni a lyuk, szóval lehet, hogy azt egy gyerek is simán tudja használni. Hogy az angol wc-k esetén mit csináltak, arról fogalmam sincs.
2019. máj. 30. 21:36
 5/11 anonim ***** válasza:
49%

Az én gyerekkoromban létezett, ennek ellenére nekünk nem volt.

2 évesen már tuti a nagy wc-t használtam..

2019. máj. 30. 21:46
 6/11 anonim ***** válasza:
96%

Mar a 70-es evekben is volt ilyen, mivel emlekszem ra ahogy azon ulok.

Mielott feltalaltak, nyilvan a bili, meg a 'kapaszkodj fiam a deszkaba' mukodott.

2019. máj. 30. 21:53
 7/11 anonim ***** válasza:
63%
Nekunk nem volt ilyenunk. Hat igy felultem a wc-re es nem estem bele. Azert a gyerekek nem olyan benak, mint sokszor hisszuk. De ha pl bele is csusztam (volna), mi tortenik? Semmi.
2019. máj. 30. 22:17
 8/11 anonim ***** válasza:
79%
Nem tudom, nekem volt-e, de az öcsémről van fotó, ahogy hurcolja magával (ráülni nem volt hajlandó), ő 80-ban született.
2019. máj. 30. 22:49
 9/11 anonim ***** válasza:
78%
Előtte kapaszkodtak. Nem lehetetlen, csak kényelmetlen.
2019. máj. 30. 23:15
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Amúgy ki pontozta le mindegyiket?
2019. máj. 31. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!