Miért utasítja el az apját?
Fiam lassan 3 éves és par hónapja nagyon negatív az apukájával, a férjemmel, aki ezt nagyon nehezen viseli. Én is együtt érzek vele és próbálok segíteni, hasztalan.
Ha a párom odamegy hozzá munka után, hogy átölelje, megpuszijla, akkor elhúzódik tőle, odafut hozzám, átölel, azt mondja, h "anya a kedvencem, apa menj el". Ilyenkor a párom megsértődve elvonul, én elk3zdem magyarázni a fiamnak, h "apa nagyon szeret, és fáj neki, ha ilyet mondasz neki", majd utána küldöm, h mondja meg apának, h nem gondolta komolyan. A férjem ilyenkor vagy megbocsát és megöleli, de van h elutasító, és azt mondja, kezd a töke kilenni ezzel. Fáj nekem ez az egész, mert egyébként jó apuka, régen sokat játszottak, ő fürdette, stb... és most is megtenné, ha a fiunk hagyná. Semmit sem akar apával, csak anyával.
Ha átjön a mama-papa, ott is az megy, h a mama frankó, a papa menjen innen, úh gondolom valami identitás kialakulós dolog ez, de félek, h ha sokáig tart még ez, a későbbi kapcsolatuk rovására megy. Hogy segíthetnék?
Nagyon nehéz, ha az apuka úgy viselkedik, mint egy gyerek, és rásértődik emiatt a saját gyerekere.
Ez a feszültség valójában nem azert van, mert a kicsi anyás (életkori dolog, ezen is túl lesz), hanem mert apa nem társ ebben az életszakaszban, hanem az ő lelket is anya patyolgatja.
Kedves Kérdező,
7es jól leirta, hogyan lehet túljutni, nagy meló az elején, de megeri, mert apának is sikerelmenye lesz, megismerik egymást a kicsivel, lekerul rólad a folyamatos testi és lelki teher, és a házasságotoknak is jót fog tenni, mert apa nem érzi magát kirekesztve, te pedig nem érzed a folyamatos haragot iránta.
Kezdjetek el minél hamarabb :) sok sikert!
2es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!