Gyerek baratja ami állat, csqk kutya lehet?
Amit ugye egy kutya adni tud, szinte leirhatatlan. A bajtársiasságtol kezdve, a felelősségtudaton át, a gyerekkor megszínesitésén keresztül szinte minden benne van.
Egyik film kezdődik ugy, ha elveszíted a kutyád, olyan mintha egy barátod veszítetted volna el, de ha a gyerekkori kutyád veszited el, olyan, mintha életed egy részét veszítetted volna el
A mi életkörulményeink viszont abszolut nem kutyapártiak, panel, nem járunk kirándulni sem, tavakhoz sem, amalomba be sem tudnánk passzitani, javareszt egyedul élné az életét 4 fal közt, mig dolgozunk, nyáron nyaralni sem vinnénk magunkkal.
Anno szüleimnek volt egy telke plusz gazdálkodásra a munka mellett, ott voltak kuvaszaink, németjuhászaink, 60-al voltak képesek futni a kocsink után ha elmentünk, velük labdáztunk, szaladtunk, holott a derekamig értek, vicces volt látni hogy az idegeneket meg is ölné az 50 kg-s kutya, hozzám meg bugyuta tekintettel jött a labdával.
Gyerekként a mindennapi életben macskám volt, vele valahogy kicsit tévesen alakult ki a személyiségem, de tele lettem valahogy gátlással. Megtanultam tiszteletben tartani, ha nem akarta nem simogattam, kialakult egy gát bennem megvárni kivárni azt mig ő közelit, megtanultam elengedni, ha unja az ölben ülést nem tartottam vissza, olyan kapcsolat alakult ki köztünk hogy anya nem is értette pl hogy lehet az hogy kiugrik a kezemből pl legyet vadászni es utána visszajon hozzám, ha nem jövök haza sokáig pl egy hét, már depis, stb
A téves szemelyiségalalulast ugy ertem ez miatt (igaz csak közvetve)hogy pl párkapcsolatban is olyan lettem ha a párom pl este elment vhova, nem kérdeztem semmit, sokmindent tűrtem némán, nem lettem kezdeményező, az érzelmeimmel nem akartam "terhelni"a másikat, magamba folytottam legtöbbször, a párom (már exem szerint)tul hidegnek es nemtörődömnek jöttem le (meg akit bármikor át lehet vágni a palánkon, barmit megtenni vele/ellene, ugy se szol)
Ha nem is ezert, de macskát nem szeretnék a gyermekemnek.
Viszont a kutya nem fér bele, azert, hogy mindig kikössem egy bolt vagy játszoter elé, ez igy nem megy.
A gyerekem tartok attol hogy ugy nő fel hogy kimarad egy állat adta életérzésből. Hogyan lehet ezt mégis potolni. Mivel? Már mosomacin is agyaltam, meg mokuson..ötlet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!