Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kell valami okmányt csináltatn...

Kell valami okmányt csináltatni a gyereknek mielőtt oviba menne?

Figyelt kérdés
Egy anyuka azt mondta nekem, hogy ahhoz hogy mehessen oviba a fiam szeptembertől csináltatni kell neki személyi igazolványt o.O Szerintem ez hülyeség, de gondoltam megkérdezem itt biztosan sok anyuka van akinek van óvodás korú gyermeke. Kell bármit is intézni mielőtt szeptembertől oviba menne az orvosi vizsgálaton kívül? Köszönöm :)
2010. júl. 5. 00:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem kell semmit!
2010. júl. 5. 05:31
 2/7 anonim ***** válasza:

személyi igazolvágy??? :-DDDDD

Persze, sőt jogsit is! :-DDD

Komolyra fordítva: ha szeptemberben oviba akarod vinni, akkor tavasszal be kellett íratnod, erről ugye nem felejtkeztetek el? A beíratáshoz kell a születési anyakönyvi kivonat, a gyerek TAJ kártyája és lakcímkártya.

Amikor megkezdi az ovit, akkor pedig a gyerekorvostól kell egy igazolás, hogy egészséges, gyerekközösségbe mehet.

2010. júl. 5. 10:49
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :D Igen, már beiratkoztunk, fel is vették :) A játszótéren beszélgettem ezzel az anyukával, azt mondta, hogy neki az óvónő mondta :D Én arra gondoltam, hogy lehet hogy nem magyar állampolgárok és azért kell neki csináltatni, bár ezt nem kérdeztem meg tőle. ...Szóval nincs semmi tennivaló az orvosi vizsgálaton kívül, ez jó hír :D De valami évnyitó féle szokott azért lenni? Vagy mikor mondják el hogy mi kell az oviba?
2010. júl. 5. 12:42
 4/7 anonim ***** válasza:
Nálunk évnyitó nem volt soha. Általában az első napon szokott lenni egy szülői értekezlet, ahol mindent elmondanak majd. Persze előtte is lehet érdeklődni, hogy mit kell vinni szeptemberben. Oviszsák szerintem mindenhol kell, amiben egy váltóruha kell legyen + bennti váltócipő.
2010. júl. 5. 14:48
 5/7 anonim ***** válasza:

Ami mindenképpen legyen:

- válfás ovizsák, benne egy teljes váltás ruha (bugyi, trikó, zokni, rövid nadrág, hosszú nadrág, pulcsi)

- benticipő (tépőzáras, kényelmes)

- fogmosó pohár, fogkefe

Általában kérnek tisztasági csomagot (1 cs. szalvéta, 1 százas papírzsepi, 1 szappan, 1 tubus fogkrém, 2 guriga WC papír....de lehet, hogy nálatok nem ennyit fognak kérni)

Valamint vegyetek sok-sok kényelmes ruhát, mert arra nagy szükségetek lesz! Ezzel akkor szembesültem, mikor csütörtökön, pénteken már alig tudtam mit adni rá, mert ha hazajött az oviból ruhacsere, másnap már nem adtam rá ugyanazt, ha szükség volt a bentiruhára, akkor ahelyett is másik, volt, ami még mosásában, volt, ami még szárítón. Szóval legyen pár váltás ruhája kéznél! :-)

Az első 1-2 hétben szokott lenni szülői értekezlet, ott majd elmondják, mit kell még bevinni.

2010. júl. 5. 15:22
 6/7 anonim ***** válasza:
Nálunk ovikezdés előtt volt szülői az új gyerekek szüleinek. Ott elmondtak mindent, nekünk még oviszsák sem kellett és fogmosópohár sem. Biztos ott is lesz valami tájékoztató. Úgyis augusztus végén kell befizetni a kaját, akkor már biztos mondját, hogy mikor lesz szülői, vagy kiírják.
2010. júl. 5. 15:34
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2010. júl. 5. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!