Szerintetek illik rákérdezni, hogy tehettek-e ki képet facebookra rokon, barát gyerekéről?
Figyelt kérdés
Természetesen arra gondolok, hogy ha veletek volt a gyerek, voltatok valamerre kirándulni stb. és ti készítetettek képeket.2019. ápr. 8. 10:39
1/8 anonim válasza:
Szerintem nem, mert eleve nem rakunk ki másról képet a netre.
2/8 anonim válasza:
Persze. Sőt, nem csak illik, hanem alap. Nem tehetsz ki engedély nélkül képet
3/8 anonim válasza:
Igen, mindenképpen. Én mindig megkérdezem a szülőtől, hogy feltehetem-e a gyereke képét. Kivéve az olyan szülőtől, aki amúgy is orrba-szájba posztolja a képeket.
4/8 anonim válasza:
Én mindig megkérdezem a sogornőmet hogy kitehetek e barmilyen képet a babájarol. Alap szerintem
5/8 anonim válasza:
megkérdezem a szülőjét és magát a gyereket is (nézd, petike, itt van ez a fotó, megmutathatom a barátaimnak?- a kicsinek, nézd, bélus, itt ez a fotó, feltehetem a facebookra- a nagyobbnak)
6/8 anonim válasza:
Kötelező!
Egyébként nálunk ebből volt "vita"
Mi nem osztunk meg semmit a lányunkról, de még a terhességemr sem.
Egyébként évek óta magunkról sem.
Egyszer csak jött a sok jelzés.. Anyósom nyílvánosan kitett a fél éves lányomról képet.. Rólam pedig egy kifejezetten előnytelennel a háttérben ( félig csukott szem nyitott száj: épp beszéltem)
Önmagában a saját képemen is koakadtam volna
De az, hogy mi kofrjezetten előte kértük, hogy ne
Mégis.
A mai világban olyan természetes mindenkinek csak úgy megosztogatni a képeit, pedig ugye léteznek személyiségi jogok is.
Kiskorútól a szülője dönt.
Szóval igen, nem csak illik, hanem kell is
7/8 anonim válasza:
Nemhogy, illik hanem muszáj! Ha nem kérdezed meg , kirakod , ők feljelenthetnek a személyiségi jogok megsértése miatt. gondolom nem akarsz rendőrségi ügyet. Ezeket a dolgokat nagyon komolyan veszik.
8/8 anonim válasza:
Igen, es minden esetben, mindegy, hogy velunk kozos kep, vagy sem. En nem megkertem a baratokat, hogy ne tegyenek fel kepet rola, illetve, ha feltettek, megkertem, hogy vegyek le, akkor is, ha kozos keprol volt szo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!