A 7 éves lányom rájött, hogy nincs Jézuska?
Furák tudnak lenni a gyerekek. Képesek arra, hogy hiszik is, meg nem is. Az én hétéves kisunokám két éve simán beteszi a fa alá a saját maga által kreált ajándékokat. Anyunak, apunak, nagyinak, a macskának.:) És nem tiltakozik az ellen, hogy ezt az angyalka hozta.
(Mifelénk az angyalka hozza az ajándékot.)
Ez most komoly?Áprilisban?Örülj neki, legalább nem kell az aktuális nyuszi-kérdésen törnöd a fejed.Egy füst alatt letudhatod az egész éves gyerekbutítást.
7 évesen már egyáltalán nem kicsi és pont úgy tudta meg, ahogy "kell", a leírtakból nekem úgy tűnik, őt nem sokkolta, csak téged. Gondold át ez még egyszer, meddig kéne elhinnie, amíg 30 nem lesz?Fölösleges elterelni a témát, úgyis minden ünnepnél vissza fog térni, ha tovább tagadsz, csak bizalmatlan lesz veled kapcsolatban.Az egyik válaszoló nagyon jól leírta az ő "módszerét".Jó megoldás elmondani a valós alapokat is, a hagyományt, meg minden ilyesmit. Általában a gyerekek úgyis eljátsszák, hogy nem tudnak semmit,amikor már tudják, addig, amíg lelkileg szükségük van rá. Ha a lányod már nem akarja eljátszani, akkor felkészült rá, hogy elengedje a "mesét".Ne akard megakadályozni ebben, mert ez csak egy lépcsőfoka a fejlődésnek. Ettől még nem fog holnap elköltözni vagy férjhez menni:)
az én 8évesem még töretlenül hisz, bár tavaly már húsvétkor megjegyezte, hogy a suliban az osztályfőnök intézte a dolgot, nem a nyúl. Szintén tavaly közölte fogkiesés után, hogy akkor most valljam be, hogy én vagyok a fogtündér, és meg is beszéltük, hogy hagyjuk a színházat, ő adja a fogat, én adom a 200-ast :D
a karácsony kapcsán pedzegette... de én tereltem. Persze évek óta egyre nagyobb hangsúlyt kap, hogy mi is adhatunk annak ajándékot, akit szeretünk, nem kell a "Jézuskát" (nálunk angyalokat) várni feltétlen, mert ő nem biztos, hogy eltalálja a dolgot :)
Szerintem idén már tudni fogja. az osztályban sokaknak van nagyobb tesója, szóval nem marad örökké titok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!