Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ezek 5-7 évesnek jó programok...

Ezek 5-7 évesnek jó programok Budapesten? Vagy mit ajánlanátok, ha nem itthon akarunk ülni?

Figyelt kérdés

4 napra kellenének programok, ezekre gondoltam:

1. Városliget, Állatkert, Holnemvolt Vár, Hősök tere

2. Gellért-hegyre kirándulni, ott van egy csúszdapark is azt hiszem+ a MOM Parkban ajánlották a játszóházat, és utána moziznánk is

3. Libegőzés a János-hegynél, megnézni az Erzsébet-kilátót, kisvonatozás, esetleg a Budakeszi Vadasparkot is megnézzük, ha lesz a gyerekeknek kedve. Ha nem, akkor pedig a Király utcában a Minipolisz lenne a program, és utána a Budapest Eye.

4. Csodák Palotája, Aquaworld.

A kisebbik 5 éves (lány) , a nagyobbik 7 (fiú). Nem az én gyerekeim, hanem az unokatesóim. Én 20 éves vagyok, egyetemre járok, nem igazán ismerem Budapest gyerekbarát helyeit, vagy hogy hová mehetnénk, mik a jó programok. A nagynéném (a gyerekek anyukája) azt mondta, hogyha a kezükbeadok egy iPadet, vagy kapcsolok nekik mesét, elvannak órákat... De ha már feljönnek hozzám, akkor csak nem a lakásban akarok velük ülni.

Múzeumokban is gondolkoztam, de ahhoz nem kicsik még? Nyilván nem komoly témában, hanem pl. a Természetrajzi Múzeum is jó lenne egy programnak. De szívesen fogadok más ötleteket is, autóval fogunk közlekedni, szóval nem muszáj a programoknak közel lenniük egymáshoz.

Köszönöm előre a segítséget!:)

2019. márc. 24. 17:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Ekkora gyerekek odalennének a Minipoliszért (guglizz rá!).

A Libegőt nem javaslom, pár hete voltam a pont ekkora gyerekeimmel. Először is nem emlékeztem túl jól arra az időszakra, amikor fiatal felnőttként anyukámmal megnéztem. Az emlékeimben a Libegő egy kedves, barátságos hely, ahol jókat beszélhettem anyummal. Most a gyermekeimmel a Libegő maga volt a rémálom: bizonyos helyeken brutál magas, óriási rés van a rád csukódó biztosító kar és a kisméretű gyerek között, végig azon kattogtam, hogy a kisebbik gyerekem nehogy megunja, és elkezdjen mocorogni, mert életveszély. Úgy szorítottam a fiam, amíg a férjem szorította a lányom, hogy elfehéredtek az ujjvégeim. Ráadásul rá egy héttel külföldön egy sífelvonóból csúszott ki egy gyermek...belegondolni is rettenetes!

A többi program jó, de valóban egyenként egynapos programok.

2019. márc. 25. 10:42
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a Libegőzéshez én is annyit tennék hozzá, hogy ha csak te mész velük, eleve nem megoldható. Lévén hárman nem fértek el egy dupla-ülésen, egyedül meg nyilván nem utazhat még a nagyobb sem, így mivel nem tudsz mindkettővel egyszerre felülni és a végállomáson sem hagyhatod (nem is akarod) egyiküket sem egyértelműen, így az felejtős. Az gyerektől függ mikortól élvezik, előfordulhat, hogy a kisebb még félne tőle, nekem a nagyfiam viszonylag korán, de a kicsi csak 8 éves kor fölött élvezte igazán. Ha mégis mentek, akkor a János-hegyen a játszóterek meg a kilátó már valószínűleg elég lesz arra a napra, esetleg ha jól bírják a gyermekvasúttal lehet kombinálni, de nagyon túlszervezni nem érdemes ugyanúgy, mint az Állatkertet, de mondom, eleve csak akkor jöhetne szóba, ha nem egyedül mész a programokra velük, mert mindkettővel egyszerre nem tudsz felszállni. Sok gyerek a fogaskerekűt is élvezi, felmenni a Széchenyi -hegyre, rohangálni, játszóterezni, kötélpályázni aztán vissza, vagy kombinálni ekkor a Gyermekvasúttal. Bár ha kocsival mentek meg kell szervezni merre rakod le, szerintem van olyan program, amire érdemesebb eleve tömegközlekedéssel menni, mert egyébként csak nyűg az autó, amit ha leraksz az indulási ponton, akkor mehetsz érte vissza és nem tudod az épp aktuális programot továbbtervezni.
2019. márc. 25. 10:53
 13/13 anonim válasza:
0%
Google maps
2019. ápr. 6. 00:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!