Miért nem szabad a fiúknak fiús játékokkal játszaniuk?
Én is talalkozom ezzel a felfogással itt felénk. Mondjuk mi nem most költöztünk ide de "csak" 10 éve lettem anya.
Két fiam egy lányom van.
Őszinte borzalommal viszonyulnak anyukák a fegyverek felé, mondván borzasztó és jaj mi lesz ha azzal játszik a gyerek, ugye én se veszek ilyesmit.
Hat de. Tok mindegy hogy veszek e ilyet (rendőr szett, kard, pisztoly) a fiúk akkor is fegyverrel Is szoktak játszani, ha nincs alapanyag, legobol építenek fegyvert vagy üres WC papir gurigabol.
Nem gondolom hogy ettől bármi bajuk lenne...
Én azt vettem észre hogy semmiféle agresszió megnyilvanulas nincs kultivalva.
A gyerek akkor jó ha csendbe megul egy sarokba ne legyen se mérges se dühös semmi fájdalom ne érje... Holott agresszió igenis mindenkiben van, a gyerekben is csak mederbe kell terelni.
Nyilván ne verekedjen vagy bantalmazzon másokat de vhogy hagy élje már ki
Simipóló? Babáztak a fiuk, háborúzás helyett. Hű nézd meg mit írsz alá, gondolom papíron is szülő aláírása szerepel és szülői értekezletet is tartanak ebben az oviban.
Az óvónők meg genderszakon végeztek a soros egyetemen. Tuti. Szerintem kicsit túltoltad a propagandát. A fiad meg a háborúzást. Nem új hóbort már vietnam ellen így tüntettek, szeretkezz, ne háborúzz. Réges régen nem attól fiú a fiú hogy fakarddal háborúzik. De meleg sem lesz attól hogy babázik a lányokkal vagy simipólóban jar-ami van fiúknak is egyébkent kimkndottan fiús. Persze nyilvan nem falun.
A kisgyermek kijátssza önmagából a vágyait, szorongásait, (mese)élményeit stb. Mindenki a magam módján és temperamentumával.
(Sőt, ha iskolásról volna szó, hozzátenném, hogy inkább videojátékkal élje ki a felgyülemlett feszkót, vagy épp a háborús-lovagos meseélményét stb, mint hogy valóban másokat ütlegeljen.)
Kb 6 éves korra alakul ki a nemi identitás és a nemi orientáció. Addig pláne teljesen rendjén való, hogy mindkét nemű gyermek játszik bármilyen játékkal (értelmes kereteken belül, szokásos játékokkal), tehát lányosnak mondott, illetőleg fiúsnak mondott játékokkal mind az ovis fiók, mind az ovis lányok játsszanak.
Ebből következően többek között elmondható, hogy a fiúk is játszhatnak jellegzetesen fiús játékokkal, pl lövöldözés imitálása játékpuskákkal, fakardokkal hadonászás, ügyelve egymás testi épségére.
(Tehát amelyek iskoláskorban fiúkra jellemzőbb játékoknak látszanak, minden életkorban megfelelő bármelyik nem számára. Épp így a sulis lányokra gyakrabban jellemző játékok esete. Legyen az bölcsis, ovis, vagy sulis.)
Kérdezd meg az óvónőktől, van-e valami probléma fiaddal. Az, hogy várat épít és katonákkal játszik, nem tartozik ezek közé.
Flitteres simipólót nálunk is viselnek a kisfiúk (Bp. XXI.ker.), általában valami fiús motívummal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!