Hogyan érjem el azt, hogy automatikusan vegyen fel zoknit v papucsot reggel?
Amikor motiválva van pl megyünk valahova, vagy jönnek hozzánk, vagy a hétköznapok, akkor együttműködő, öltözik.
De amikor nincs semmi, pl szabadon játszhat, en a háztartásban vagyok, pár ora mulva feltunik, hogy màr husszor kértem, hogy vagy a vastag zoknit, vagy szandit, mindegy, de vegyen fel és ne fagyassza a lábát a hideg metlakiton, de ez egyszeruen hiszti, veszekedés, bőges, gyomorideg nélkül miert nem megy?
5 éves lesz pedig
Probálok figyelni a gyermek önbizalomfejlodesere, nem akarok hatalmi-leuralos strukturát, engem lelkileg bántalmaztak, elnyomtak, ugy megaláztak, megtörtek, hogy felnőttként is viszem tovább, nem tudok érvényesülni.
A gyerekemet nem akarom "uralni", megtörni, hogyan lehet humánusan nevelni? Történetesen jelen esetben hogy szep szora vagy reggel automatikus legyen a zokni/papucs felvétel?
Ez másoknál is problémás, vettünk mindenféle állatos mamuszt, szép zoknikat, mesefiguárás papucsot de egyiket sem használták csak rövid ideig.Mi néha ellenőriztük és naponta kb 2x-3x vissza kellett húzni a lábukra, egyszerűbb volt így mint vitatkozni.
Gyerekkoromban én is utáltam ezeket, úgyhogy megértem.
Én 30 éves vagyok és még mindig soha nem hordok se papucsot, se zoknit. A szüleimet ez nem zavarta, nem is voltam soha beteg. Apósom hisztizik most mindig, mert "náluk így szokás". Attól nekem még nem kényelmes, szóval letojom.
Ne magadból indulj ki. Ha fázik a lába akkor fel fog húzni valamit. Ebből nem kell hatalmi kérdést csinálni.
Ti is papucsban jártok?
Nálunk a szobákon kívül mindenhol mindenkinek abban KELL lenni, ezzel onnantól tisztában vannak, hogy megtanultak járni, teljesen alap nekik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!