Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hányás után mikor mehet újra...

Hányás után mikor mehet újra közösségbe?

Figyelt kérdés

A doktornő szerint vagy nagyon enyhén kapta el a vírust hogy ennyivel megúszta, vagy gyomorrontás volt. 3 éves a kislány, egyszer hányt, majd fél óra múlva még egy kicsit, azóta jól van. Láza nincs, kedélye jó, de étvágya alig van, és fáradékonyabb, kicsit nyűgösebb is. A doktornő azt mondta, figyelgessem, ha már jól van, mehet újra oviba.

Nekem ez azt jelenti, hogy ha visszatér teljesen az étvágya és az energiája, jó kedélye, és persze nem ismétlődik a hányás, akkor mehet. Jól gondolom, vagy mindenképp itthon kell tartani egy hetet?

2019. jan. 5. 14:27
 1/5 anonim ***** válasza:
A legtöbb hányós-hasmenéses betegség 2-3 napnál nem tart tovább. Ha ennyire jól viselte, akkor teljesen felesleges 1 hetet otthon tartani.
2019. jan. 5. 14:40
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2019. jan. 5. 14:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Nalunk azt mondjak, hogy az utolso hanyas/hasmenes utan 48 oran at nem mehet.
2019. jan. 5. 14:46
 4/5 anonim ***** válasza:

Tényleg simán lehet, hogy csak olyat evett, amit nem kellett volna, ebben az esetben nem fertőz. De ezt ugye nem lehet tudni. Simán lehet, hogy tényleg csak enyhén kapta el, nálunk is így volt, az egész család alig élt, két napig felváltva jártunk hárman a vécére és mozdulni se bírtunk, kivéve a majdnem hároméves legkisebbet, akinek csak ment a hasa két napig, de amúgy tök jókedvű, aktív volt, étvágya is volt, evett ivott rendesen, ember meg nem mondta volna, hogy ő is beteg.

Én az utolsó hasmenés után két nappal vittem volna vissza a bölcsibe, de utána hétvége volt, aztán karácsony, szóval nem volt kérdéses, hogy mikor mehet.

2019. jan. 5. 21:30
 5/5 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm szépen a segítséget. Ma a kedve már igencsak rózsás volt, de étvágya még nemigen, meglátjuk, hogy alakul a holnap és kedden már szerintem bőven mehet majd:)
2019. jan. 5. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!