Anyukák, ti hogy oldatok meg hogy a kisgyerek veletek legyen mikor pl főztök vagy dolgotok van és nem tudtok vele lenni a szobájában?
Nálam még az se segített ennyi idős korban hogy ott volt velem a konyhában, ha nem vele foglalkoztam ordított, de baba kora óta ilyen volt.
Este főztem meg mindig, mosógépet pakolni,ruhákat hajtogatni, mittudomén takarítani gyorsan azt tudtam mellette, de este főztem inkább mikor férjem tudott vele foglalkozni.
Aztán elmúlt ez az időszak ,2 éves korától egyre önállóbb már, most már lassan 3 éves bármit meg tudok mellette csinálni, bármikor, megérti hogy anyának dolga van mindjárt megy hozzád játszani.
Alvás időben csinálom. Másképp kivitelezhetetlen lenne. Most már 20 hónapos, néhány percre elvan nélkülem, ilyenkor tudok apróbb dolgokat csinálni. Ha még van energiám a többit akkor mikor itthon van már a nagytesó és a tata.
Illetve most próbálom, hogy etetőszékben van velem, addig kap enni, vagy játékot...
Vagy akkor csinálom, ha alszik, vagy ott van velem. Nálunk is az a menetrend, hogy kipakolja a műanyagokat. Ő is főz, kavargat a fakanállal, egymásba rakja az edényeket.
Addig teszem az etetőszékbe, amíg pl. olajban gyorsan kisütök valamit, vagy leszűröm a forró vizet a tésztáról. Nem érdekel, hogy sír, amíg biztonságban van. Tudom, hogy nem szereti, igyekszem lefoglalni, és dumálok meg énekelek neki. De ha veszélybe kerülhetne egy óvatlan pillanatban, akkor inkább bekötöm. Utána kap vigasz cicit, és minden meg van bocsájtva. 🤗
Legutóbb somlóit csináltam, az olyan 3 óra volt a kis hely és a szegényes eszközkészlet miatt. Bevittem az etetőszéket a konyhába, beletettem a gyereket, adtam neki fakanalat, kanalat, műanyag tálat, krumplinyomót, keménylapú mesekönyvet, vizes flakont és ezzel elvolt úgy 2 órán keresztül. A maradék egy órában eljárkált körülöttem, én meg persze figyeltem rá.
Mondjuk az én lányom nyugis típus, utál ölben lenni és nem is túl ragaszkodó, de lehet, hogy a helyedben a konyhába vinném, és hagynám, hogy ott legyen velem, ha van hely. Nem is értem, miért kéne a szobában lennie, amíg te máshol vagy. Persze oda kell figyelni, hogy ne lépj rá, vagy el kell zárni tőle a szekrényeket és a fiókokat, de ettől még lehet főzni. A takarítást is úgy csinálom, hogy ő ott van. Figyelek, hogy ne jusson hozzá olyasmihez, amihez nem szabad, de mindig hagyja, hogy csináljam a dolgomat: odaül a lábamhoz egy játékkal, bemegy a nappaliba vagy csak nézi, amit csinálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!